Educatie intima

Mituri sexuale demolate de stiinta

Publicat: 27 ian. 2012

Dintre milioanele de povesti si mituri create in jurul subiectului sex, e greu sa le alegi pe cele adevarate si pertinente. Iata cateva mituri sexuale demolate de stiinta, potrivit Unica:

1. O partida reusita de sex se incheie obligatoriu cu orgasmul ambilor parteneri
Totul porneste de la ideea ca scopul unei partide de sex este aceea de a avea orgasm. Cand cineva da detalii despre o intalnire fierbinte, prima intrebare  care i se adreseaza este: „Si? Ai/ati avut orgasm?”

Un orgasm cutremurator isi doreste oricine, dar lipsa lui nu inseamna sex ratat. De obicei, femeile sunt cele care ating mai greu punctul culminant si nu le place deloc sa mimeze aceasta stare, dar asta nu inseamna ca lipsa ei anuleaza orice placere (doar sa nu se repete de prea multe ori). Orgasmul nu este altceva decat cireasa de pe un tort delicios.

2. Barbatii nu pot avea orgasm daca nu ejaculeaza. Odata ce-ai terminat, s-a terminat, nu?
Barbatii sunt la fel de capabili ca si femeile sa aiba orgasme multiple, fara a ejacula, doar ca trebuie sa cunosti niste trucuri prin care sa-i aduci in acest punct: unul ar fi acela prin care presezi baza penisului chiar inainte de ejaculare; alta metoda este cea a stimularii erotice a prostatei cu o jucarie sexuala speciala (foto dreapta sus). Un orgasm obtinut astfel e mai puternic decat cel normal.

3. Sanii mici sunt mai sensibili
Fals! Exista studii conform carora senzatiile obtinute in urma atingerii sanilor nu depind de marimea acestora. Gradul de sensibilitate al sanilor variaza de la femeie la femeie: la unele, odata atinsi, acestia reactioneaza in diferite moduri: se dilata putin sau se intaresc, schimbarile sunt vizibile mai ales in privinta sanilor mici, de aici si aparitia mitului.

4. Ejacularea afecteaza performantele atletice si aduce cu sine si epuizarea 
Bineinteles ca vrei sa dormi dupa ce ejaculezi, pentru ca, prin ejaculare, se elibereaza in organism oxitocina, care ajuta la odihna. Iar in privinta performantelor sportive, nu e niciun pericol. Prin sex, creste nivelul testosteronului, responsabil cu gradul energiei necesare in sport. Este dovedit faptul ca, dupa trei luni de abstinenta sexuala, nivelul de testosteron al unui barbat scade pana la nivelul pe care il are un copil, ceea ce nu-l va ajuta deloc pe teren.  

5. Barbatii sunt mereu pregatiti sa faca sex
„Barbatii sunt devoratori de sex. Sunt intotdeauna dispusi, in caz ca vreo femeie doritoare se arata prin preajma, ei nu se satura niciodata…” Si barbatii sunt oameni si nu au mereu chef de sex. De obicei, femeile sunt cele care refuza o partida, iar cand ei sunt cei care spun „Nu”, ele o iau ca pe un afront, ca pe un prim semn ca el are pe altcineva. Nu va faceti griji! Si ei sunt stresati, cateodata bolnavi, obositi sau poate chiar n-au chef. Doar ca trebuie sa explice starea, pentru ca ideea ca barbatii vor mereu sex e bine infipta in mintea femeilor si nu se lasa dusa de-acolo cu una, cu doua!

sursa: Unicaloading...

Adauga un comentariu