Local

Moarte la pahar! Alcool contrafacut, vandut in barurile si magazinele din Iasi

Publicat: 07 mai 2015
1

@ O retea de traficanti a reusit sa introduca in barurile si magazinele din Iasi bauturi alcoolice facute in laboratoare, care pot fi extrem de toxice organismului @ Vinul contrafacut a fost comercializat timp de aproape un an in toata tara, fiind vandut in cantitati impresionante, tinand cont de pretul scazut

In perioada 2014 – 2015, o retea de traficanti cu membri in toata tara, a comercializat importante cantitati de vin de masa contrafacut, distribuit in baruri, localuri, magazine si depozite en-gros. Din cercetarile facute de oamenii legii a rezultat ca vinul produs si comercializat nu ar fi fost obtinut în mod natural, ci prin diferite amestecuri de substante, arome, coloranti si alcool. Vinurile au fost testate la mai multe laboratoare din tara, constatandu-se prezenta etanolului provenit dintr-o alta sursa decât cea obtinuta din fermentatia naturala a mustului din struguri, iar concentratia alcoolica este mai mare de 9 procente.

Ieri dimineata, nu mai putin de 80 de politisti au efectuat 32 de perchezitii in mai multe judete din tara, dintre care 15 la sedii ale unor societati comerciale si 17 la locuintele unor persoane banuite de evaziune fiscala în domeniul productiei si comercializarii de bauturi alcoolice. Mascatii au facut perchezitii la o adresa pe strada Sfantul Lazar din Iasi, acolo unde se suspecta ca era depozitata o parte din marfa. Membrii retelei nu înregistrau în evidentele contabile toate operatiunile comerciale efectuate si veniturile realizate, sustragându-se astfel de la plata obligatiilor fiscale. Totodata, în urma verificarilor a rezultat faptul ca acestia nu au facut documente de evidenta contabila  pentru cantitatile produse, marfa fiind livrata pe baza de avize de însotire, emise doar pentru a justifica provenienta pe timpul transportului.

Citeste si: Ca-n filmele HORROR! Canibalul de langa Iasi!? Criminal in serie suspectat ca a mancat cadavrele prietenilor – FOTO, VIDEO

Apoi avizele de însotire erau distruse de traficanti, imediat dupa efectuarea transportului catre clienti, fiind emise facturi doar catre o mica parte dintre acestia si la intervale de timp foarte mari, tot ca o justificare a provenientei în cazul unor posibile controale ale autoritatilor. „Activitatile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lânga Tribunalul Prahova. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la aproximativ 300.000 de lei. Politistii continua cercetarile, pentru stabilirea întregii activitati infractionale. Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române”, au precizat reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Române.

Adauga un comentariu