Titlurile zilei

Moartea lui Cristian Petrescu, psihologul care s-a sinucis în biroul său din Iași, învăluită în mister. Ce mesaj a lăsat în biletul de adio găsit de anchetatori?

Publicat: 06 mai 2021
Anchetatorii ieșeni au mers la locul în care s-a produs tragedia. Psihologul Cristian Petrescu, găsit spânzurat în cabinet
Cristian Petrescu a lăsat un bilet de adio, însă anchetatorii nu vor să ofere deocamdată informații despre acesta.

Ies la iveală noi detalii legate de moartea psihologului Cristian Petrescu. Niciunul dintre colegii săi nu își explică de ce medicul a recurs la un asemenea gest, însă majoritatea bănuiesc. Se vorbește despre problemele pe care le-ar fi avut acesta acasă, în familie, însă nimic nu este clar. Bărbatul a lăsat un bilet de adio, însă anchetatorii nu vor să spună ce conține acesta

Moartea psihologului Cristian Petrescu a rămas un mister. În timp ce colegii bărbatului spun că nu își explică de ce a recurs la un asemenea gest, anchetatorii spun că există un bilet de adio lăsat de psiholog, însă nu vor să ofere deocamdată informații despre acesta. Cristian Petrescu a fost găsit spânzurat marți după-amiază la Centrul de Sănătate Mintală de pe strada Lascăr Catargi. Macabra descoperire a fost făcută de un coleg de breaslă, care a alertat imediat autoritățile. La scurt timp, la fața locului au sosit echipaje medicale, dar și de Poliție. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea psihologului Cristian Petrescu (50 de ani), decât să se declare decesul.

Psihoterapeutul Cristian Petrescu lucra la Centrul de Sănătate Mintală de pe strada Lascăr Catargi. Acesta activa ca psiholog clinician principal în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola”, din Iași. În același timp, el activa ca psihoterapeut / trainer la Asociația de Terapie și Consiliere Familială. De asemenea, acesta a activat ca formator în psihoterapie sistemică de familie și cuplu, dar și ca psiholog principal clinician, psihoterapeut în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie.

Ieșeanul a fost președinte al Asociației de Consiliere și Terapie a Familiei România, vicepreședinte al Asociației de Psihoterapie a Familiei și Cuplului Iași, membru al Comisiei de Acreditare din cadrul Asociației de Psihoterapie a Familiei și Cuplului Iași, dar și vicepreședinte / formator în cadrul Asociației de Psihoterapie Integrativă și Psihologie Clinică. În plus, Cristian Petrescu a fost absolvent (promoția 1996) al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, de la Universitatea „Al.I. Cuza”, din Iași. În perioada 1997-2021, cunoscutul psiholog ieșean a participat la diferite cursuri de formare, de specializare și la evenimente legate de meseria pe care o practica, inclusiv conferințe internaționale.

Doar cuvinte de laudă la adresa psihologului

Toată lumea nu are decât cuvinte de laudă la adresa psihologului. Carmen Ghercă, reprezentanta Asociației Naționale pentru Copii și Adulți cu autism din România (ANCAAR-IAȘI), a postat un mesaj emoționant pe Facebook.

„Când am aflat diagnosticul lui Robert și am început să mergem pe la medici și psihologi, a fost primul și printre puținii psihogi care ne-au ascultat și sfătuit. Mai târziu, am aflat că și copilul lui era special, iar după un timp, copii noștri au fost colegi la școala specială. De multe ori ne-am întâlnit la Ancaar – filiala Iași și mă bucuram că era printre puținii tătici implicați, fiindcă îi număram pe degetele de la o mână pe cei ce veneau la întâlnirile cu părinții.

Încercam să găsim soluții și era unul dintre puținii părinți care veneau cu idei și propuneri constructive. Părea atât de puternic! Astăzi, a ales să plece și, pentru mulți din cei care l-au cunoscut, vestea a venit ca un șoc. Și, nu pot să nu mă întreb, iarăși.. Ce facem pentru părinții de copii cu dizabilități? Cum îi ajutăm? De câte ori ai întrebat tu un astfel de părinte cum îi este, cum se descurcă, cu ce îl poți ajuta? Cum îi ajută statul român? Ce face pentru ei? Nimic, din păcate! Dumnezeu să te ierte și să dea putere familiei!”, a postat Carmen Ghercă pe Facebook.

Ceea ce a avut psihologul pe suflet este greu de spus. În orice caz, dispariția lui este o pierdere pentru Iași. Dumnezeu să îl ierte!

Comentarii
  • Ce se face pentru parinti de copii cu probleme ?
    Copiii sint barfiti la serviciu de colegii parintilor ,
    Copiii au probleme la scoala din cauza sefilor parintilor ,
    Parintii nu pot sa stea linistiti nici in concedii multumita acelorasi sefi si colegi … Cu alte cuvinte toti se straduiesc sa iti faca viata cat mai grea .

Adauga un comentariu