Eveniment-Social

Moastele Sf. Cuvios Neofit Zavoratul ajung astazi la Iasi – FOTO

Publicat: 11 oct. 2016

@ La Catedrala Mitropolitana din Iasi vor ajunge in aceasta dimineata moastele Sf. Cuv. Neofit Zavoratul @ Moastele sfantului aduse din Cipru vor fi depuse alaturi de cele ale Cuvioasei Paarscheva, in curtea lacasului de cult, pana la finalul acestei saptamani   

Astazi, urmeza sa ajunga la Iasi moastele Cuv. Neofit Zavoratul, ce vor fi aduse tocmai din Cipru, pentru ca pelerinii din intreaga tara sa se poata inchina si ruga la capataiul sfantului. Avionul care transporta racla cu moastele Sfantului va ajunge pe Aeroportul International Iasi in jurul orei 9:00. Dupa ora 9:30, la Catedrala Mitropolitana din Iasi va fi oficiata o Liturghie privind primirea sfintelor moaste, dupa care acestea vor fi depuse alaturi de cele ale Cuvioasei Parascheva, pentru inchinare. Hramul Cuvioasei Parascheva a facut ca Ia Iasi sa ajunga zeci de mii de persoane din intreaga tara.

Pana aseara, peste 30.000 de pelerini au trecut prin fata raclei cu sfintele moaste ale Cuvioasei Parascheva, racla depusa pe baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane. Desi ploaia si frigul au facut ca numarul de pelerini sa fie ceva mai mic, cei care s-au asezat la rand au ajuns repede prin fata raclei. De altfel, nu s-au mai inregistrat incidente, astfel incat pelerinajul a decurs in liniste. Reprezentantii Jandarmeriei au aratat ca pelerinajul decurge in liniste si ca pana acum nu s-au inregistrat decat unele cazuri medicale minore.

„Pâna în acest moment nu au fost înregistrate situatii sau evenimente deosebite. Structurile Ministerului Afacerilor Interne, precum si institutiile cu care se coopereaza, asigura buna desfasurare a evenimentului religios, masurile specifice de interventie si prim ajutor, prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Pâna în prezent s-a intervenit în peste 20 de situatii, pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale, de oboseala sau stari de lesin. Trei persoane au fost transportate la spital”, a mentionat locotenentul Ionut Catana, purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau. Acesta a facut si o serie de precizari pentru ca pelerinajul sa se desfasoare fara incidente.

„Pentru desfasurarea în conditii de siguranta a evenimentului religios, Gruparea de Jandarmi Bacau recomanda tuturor pelerinilor sa respecte masurile de ordine stabilite de organizatori, sa solicite interventia jandarmilor sau politistilor din dispozitiv în cazul în care sunt martorii savârsirii unor fapte de natura antisociala, sa acorde o atentie deosebita copiilor, bunurilor si obiectelor personale, autoturismelor, sa aiba în vedere conditiile meteorologice nefavorabile din aceasta perioada, sa nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii si linistii publice”, a mai precizat locotenentul Ionut Catana.
Adauga un comentariu