Actualitate

Moaștele Sfintei Maria Magdalena au ajuns în România. De ce este atât de iubită această Sfântă

Publicat: 25 sept. 2021
Sfintele moaște au fost aduse din Grecia, de la Mănăstirea Simonopetra și vor rămâne la biserica din județul Teleorman până luni, 27 septembrie în jurul amiezii

Moaștele Sfintei Maria Magdalena au ajuns în România, iar credincioșii pot merge să le vadă la o biserică din județul Teleorman care va fi sfințită la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba despre lăcașul de cult din cadrul Așezământului monahal Pantocrator de la Drăgănești-Vlașca.

Cât timp rămân în țara noastră Moaștele Sfintei Maria Magdalena

Sfintele moaște au fost aduse din Grecia, de la Mănăstirea Simonopetra și vor rămâne la biserica din județul Teleorman până luni, 27 septembrie în jurul amiezii. Tot în cadrul bisericii Așezământului monahal Pantocrator de la Drăgănești-Vlașca, zilele acestea, credincioșii se pot închina la moaștele Sfântului și Marelui Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, aflate în patrimoniul Mitropoliei de Veria, din Grecia.

Pentru a se evita aglomerația, dar în același timp, pentru a da ocazia tuturor credincioșilor care își doresc, să se închine la sfântul altar al bisericii Aşezământului monahal Pantocrator de la Drăgăneşti – Vlaşca, preoții au prelungit perioada de închinare.

Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația și pentru ca să poată ajunge toți cei care doresc să ia parte la acest deosebit moment, au anunțat reprezentanții bisericii.

Cine a fost Sfânta Maria Magdalena

Sfânta Maria Magdalena, ale cărei moaște se află zilele acestea pe tărâm românesc a fost ucenica și mironosița Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi și cea mai mare dintre toate mironosițele și purtătoarele de mir.

Ea a fost prima care a primit de la înger vestea Învierii Domnului și prima care L-a văzut pe Iisus Hristos după Învierea Lui din morți. Tradiția spune că după Înălţarea la cer a Domnului, Maria Magdalena a pornit alături de Sfinţii Apostoli la răspândirea credinţei, de aceea, ea este numită şi întocmai cu Apostolii.

Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie, izvorâtorul este unul dintre cei mai mari sfinți militari atât în Biserica Ortodoxă cât și în Biserica Catolică .Moaştele Sfântului Dimitrie, izvorâtoare de mir au ajuns în România de la biserica sa din Tesalonic, Grecia.

Multe minuni au săvârșit aceste moaște, Sfântu Mucenic Dimitrie fiind unul dintre cei mai mari sfinți mucenici, făcători de minuni și tămăduitori. Numele de Izvorâtorul de Mir vine de la o altă minune, și anume, faptul că după trecerea în neființă a acestui Sfânt, din osemintele sale a început să curgă mir. În iconografie, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie este înfățișat în chip de luptător, pe un cal, învingându-l pe împăratul păgân Maximian.

Comentarii
  • Momitele MARIEI Magdalena sunt la oferta ! asteptam doritorii de dat limbi si popat cartoafe putrede, sa se inbulzeasca oile fara creier dupa ce sar cu banul la popaimea ahtiata dupa cele pamantesti !, ”traditia” mananca ratat cu polonicul ! nicaieri in Biblie nu exista nici un cuvant despre ea ca ar fi pornit cu Apostolii in predicarea evangheliei ori ca era numita apostol ! si voi vati tampit rau de puneti botu la asa ceva

  • Urat mai graiesti mai omule. Lasa-i in pace pe cei care cred. Ce? Ti-au cerut tie bani? Se imbulzesc la usa ta? Mai bine te-ai rusina de tine, scrii niste ineptii agramate pline de ura, se vede ca esti un om rau la suflet! Mai bine ai invata putina gramatica si lb. romana. Uite o lectie gratuita pt. tine: „inbulzit” – e corect imbulzit; intodeauna inainte de b sau p se foloseste m. Tine minte, repeta in gand: Imbecil nu inbecil, impotent mintal nu inpotent …

  • Repetale tu daca suferi de ele !, in contextul global nu mai conteaza gramatica lui Eminescu deloc baiatule!, ai gasit si tu de ce sa te iei precum cainele de vanatoare de caprioara ! in privinta idolatriei si inchinarea la lucruri facute de mana omului citeste Biblia ca esti ratacit la fel ca si cei din articol !, Dumnezeu a INTERZIS orice fel de inchinare ori slujire la orice si oricui in afara de EL !, as continua dar ma tem ca esti ca nu te ajuta aia doi cerebeli afectati

Adauga un comentariu