Culinar

Mod de preparare pentru brioşe cu dovleac

Publicat: 10 ian. 2020

Avem pentru tine o reţetă uşor de preparat şi cu o tavă plină de brioşe de plăcintă de dovleac. Sau, de ce nu, mini-plăcinţele!

Ingrediente (12 porţii):

  • 425 g piure de dovleac
    355 ml lapte lapte condensat neîndulcit (evaporat)
    150 g zahăr
    1 linguriţă scorţişoară, în plus pentru gust
    ¼ linguriţă cuişoare măcinate
    ½ linguriţă de ghimbir măcinat
    ½ linguriţă sare
    2 ouă
    2 blaturi de plăcintă, decongelate
    frişcă
    îngheţată

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecaţi bine ingredientele uscate. Adăugaţi ouăle şi dovleacul şi amestecaţi. Adăugaţi treptat laptele evaporat, amestecând constant.
Preîncălziţi cuptorul la 180° C. Cu un capac de borcan sau formă, tăiaţi 12 cercuri de 4 cm (10 cm) din crusta plăcintei. Apăsaţi în fiecare gaură de brioşă unsă.
Perforează uşor fundul crustei cu o furculiţă. Umpleţi fiecare crustă de plăcintă cu umplutură. Se coace 20-30 de minute, până când deasupra crustei devine maro auriu.



loading...

Adauga un comentariu