Culinar

Mod de preparare Pere trase în vin, acoperite cu ciocolată

Publicat: 08 ian. 2020

Nu există desert mai rapid şi mai delicios decât perele învelite în ciocolată. Combinaţia de gusturi este savuroasă şi marele avantaj este că se prepară în doar 20 de minute. Încerci reţeta de pere trase în vin, acoperite cu ciocolată?

Ingrediente pentru Pere trase în vin, acoperite cu ciocolată:

  • 6 pere mari
    100 ml vin alb
    400 g ciocolată cu lapte
    100 g zahăr
    50 g unt

Mod de preparare Pere trase în vin, acoperite cu ciocolată:

Spală fructele şi curăţă-le fin de coajă. Îndepărtează cotorul in partea de jos, însă ai grijă ca perele să rămână întregi. Foloseşte un recipient în care vei topi untul la foc mic. Adaugă perele în untul topit, apoi adaugă vinul şi lasă să dea în clocot până când lichidul se evaporă.

Presară zahărul peste fructe şi lasă-le să se caramelizeze. După ce zahărul s-a topit complet peste pere, se scot din tigaie şi se lasă deoparte. În bain-marie topeşte tableta de ciocolată şi toarnă totul peste perele caramelizate. Desertul este gata şi se serveşte imediat.



loading...

Adauga un comentariu