Casa si gradina

Modalitati eco de indepartare a mirosului urat

Publicat: 22 iun. 2011
6

Daca va confruntati cu mirosuri neplacute si nu aveti la indemana solutii de dezodorizare, nu disperati. Ati fi uimiti ce poate face niste otet, putin bicarbonat de sodiu, o dara de amidon de porumb, o soseta cu zat sau o sticla de votca pentru improspatarea axilei, a patrupedelor, a frigiderului sau a masinii. Iata cum.

1. Amestecati cantitati egale de amidon de porumb si bicarbonat de sodiu si pudrati-va usor la subsuori cu amestecul rezultat, daca ati ramas fara deodorant si simtiti ca ati putea lichida oameni in autobuz.

2. Daca intr-o camera miroase mai rau decat intr-un autobuz, lasati un vas cu otet intr-un colt al ei pret de cateva ore.

3. Pentru a scapa de duhoarea involuntara a unui animal de companie, periati blana unui caine (de exemplu) cu bicarbonat de sodiu si imprastiati in locurile urat mirositoare ale locuintei brichete de carbune (de lemn).

4. Frigiderul va muta din loc nasul din cauza unei pulpite de pui care a dospit o luna? Introduceti boabe folosite de cafea (zat) intr-o soseta curata si cuibariti odorizantul astfel format in frigider. Boabele de cafea sunt absorbante eficiente ale mirosului neplacut.

5. In sfarsit, daca vreti sa alungati demonii mirosului din masina, umpleti cu votca un pulverizator si imprastiati usor particulele etilice in interiorul autoturismului. Votca este un dezodorizant natural ce mai poate fi folosit si pentru improspatarea covoarelor sau a hainelor care inteapa nasul.

Adauga un comentariu