Stiri si curiozitati

Modele de rochii pentru femei plinuțe. Cum să te îmbraci pentru a arăta fabulos

Publicat: 24 mai 2022
o femeie plinuță îmbrăcată în albastru
În cazul în care ai o siluetă mare și, de obicei, îți place să porți rochii mulate, s-ar putea să te simți în largul tău într-o rochie mai lejeră, realizată dintr-un material elastic și respirabil.

Cauți modele de rochii pentru femei plinuțe? Ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, ți-am pregătit câteva sfaturi, de care trebuie să ții cont, pentru a arăta fabulos în orice situație.

Rochiile te pot face să arăți mai slabă! Iar dacă până acum ai ales să porți doar tricouri și pantaloni largi, trebuie să știi că ai făcut o mare greșeală. Alege să porți o îmbrăcăminte potrivită, care să acopere părțile pe care vrei să le ascunzi și să le scoată în evidență pe cele pe care vrei să le subliniezi. Pentru a pune în practică acest sfat, trebuie să acorzi o mai mare atenție următoarelor detalii: culoare (negrul îți ascunde posteriorul și îl subțiază, iar albul îți scoate în evidență talia), decolteu (un decolteu mai adânc te va face să pari mai înaltă și mai subțire) și croială (asigură-te că rochia lasă suficient spațiu la subsuoară și că nu este prea multă țesătură în jurul burții).

o femeie sveselă în rochie cu dungi verticale
Alege să porți o îmbrăcăminte potrivită, care să acopere părțile pe care vrei să le ascunzi și să le scoată în evidență pe cele pe care vrei să le subliniezi.

Modele de rochii pentru femei plinuțe: Iată ce să porți pentru o apariție surprinzătoare

Fie că este vorba de o nuntă, un botez sau fie că trebuie să mergi la un majorat sau la o reuniune în familie, nu găsești ușor rochii pentru femei plinuțe.

Să îmbraci o femeie cu forme poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă ai un bust proeminent sau ești mai mică de înălțime. Ține cont, însă, că trunchiul tău este mai scurt decât media, ceea ce înseamnă că o rochie lungă poate arăta puțin ciudat. Așa că, orientează-te spre rochii midi, care să îți accentueze curbele în cel mai măgulitor mod.

În cazul în care ai o siluetă mare și, de obicei, îți place să porți rochii mulate, s-ar putea să te simți în largul tău într-o rochie mai lejeră, realizată dintr-un material elastic și respirabil. Aceeași regulă se aplică și femeilor cu o siluetă mai scundă și mai curbată.

Dacă ești scundă, alege să porți rochii cu talie vaporoasă, care să îți avantajeze silueta și care să fie mai strâmtă pe corp. Pentru a-ți pune în evidenția formele și pentru a-ți ascunde șoldurile, poartă o fustă creion.

Dacă alegi o rochie cu un decolteu adânc, poartă un sacou sau o jachetă, care să îți acopere abdomenul. O altă variantă este să alegi haine dintr-o singură piesă, care să te ajute cu mascarea burții.

Pentru a contribui la modelarea optică a taliei, caută haine cu talie largă, cu voal în zona fustei.

o femeie plinuță cu fustă neagră și bluză albă
Pentru a-ți pune în evidenția formele și pentru a-ți ascunde șoldurile, poartă o fustă creion.

Modele de rochii care subțiază silueta

În primul rând, alege să porți rochii ajutate în jurul pieptului, dar care să curgă în partea inferioară a corpului (voal sau pliuri). Totodată, o variantă bună sunt și rochiile fără bretele, cu benzi elastice în talie, care pot fi strânse cu ușurință.

Pe de altă parte, ține cont și de iluziile optice. Acestea sunt un element cheie pentru industria modei, mai ales atunci când vorbim despre confecționarea hainelor pentru femeile plinuțe. Chiar dacă iluziile optice nu micșorează talia nimănui, ele pot masca anumite detalii pe care vrei să le ții departe de ochii celorlalți.

În ciuda acestor sfaturi, este necesar să alegi haine în care te simți bine, fără să ții cont de ceea ce impune moda sau societatea. Oricâte kilograme ar avea, o femeie este de zeci de ori mai frumoasă dacă este încrezătoare în ținuta pe care o poartă, decât dacă se îmbracă în concordanță cu regulile modei, iar disconfortul i se citește pe chip.

o femeie în rochie mov
În ciuda acestor sfaturi, este necesar să alegi haine în care te simți bine, fără să ții cont de ceea ce impune moda sau societatea.Adauga un comentariu