National

Modificare de lege: ANRMAP nu mai e obligata sa clarifice sesizarile cu privire la legea achizitiilor

Publicat: 26 iul. 2012
1
Prevederea prin care Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) era obligata sa emita un punct de vedere la solicitarile de clarificare transmise de autoritatile contractante privind interpretarea normelor a fost abrogata printr-o hotarare de Guvern, informeaza ziare.com.
Potrivit unui comunicat transmis astazi de ANRMAP, in cadrul sedintei Guvernului Romaniei de miercuri a fost adoptata Hotararea de Guvern privitoare la modificarea H.G. nr. 525/2007 privind organizarea si functionarea ANRMAP. Hotararea de Guvern a fost adoptata la propunerea ANRMAP.
Cea mai importanta modificare vizeaza abrogarea prevederilor referitoare la elaborarea de catre ANRMAP a unui punct de vedere la solicitarile de clarificare pe care autoritatile contractante/potentialii ofertanti/autoritatile de management le transmit cu privire la modul de interpretare a prevederilor legislatiei in domeniul achizitiilor publice.
„Odata cu intrarea in vigoare a acestui act normativ, ANRMAP isi propune ca autoritatile contractante sa dea dovada de mai multa responsabilitate pe parcursul procedurilor de achizitie publica”, se spune in comunicat.
De asemenea, pe langa cresterea gradului de responsabilitate a autoritatilor contractante, ANRMAP vrea sa elimine abordarea neunitara a dispozitiilor legale care reglementeaza domeniul achizitiilor publice si sa dea un semnal autoritatilor contractante si operatorilor economici in vederea conlucrarii acestora cu experti si consultanti in domeniul achizitiilor publice. 
Comentarii
Adauga un comentariu