News Flash:

Modificari in Consiliul de Administratie la Casa Universitarilor

20 Octombrie 2007
1939 Vizualizari | 0 Comentarii
Modificari in Consiliul de Administratie la Casa Universitarilor
• Ministerul Educatiei a stabilit un numar de noua membri pentru Consiliul de Administratie (CA) al Casei Universitarilor Ieseni (CUI), desi acest lucru este neconform cu Statutul de functionare si organizare a Caselor universitarilor • "Ministerul isi permite nejustificat si in dispretul actelor normative care guverneaza organizarea si functionarea Caselor universitarilor sa indice ca membru al CA pe domnul Mihai Purcaru, director CUI, persoana care nu poate avea aceasta calitate conform statutului de organizare si functionare", a precizat Bogdan Plescan, director general al Universitatii Cuza


Conducerea Universitatii Al. I. Cuza acuza atitudinea ignoranta a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) fata de normele legale care guverneaza functionarea Casei Universitarilor Ieseni (CUI). Adresa trimisa de catre Ministerul Educatiei, cu o intarziere de un an de zile, de validare si numire a Consiliului de Administratie (CA) a CUI nu este in concordanta cu prevederile Statutului de organizare si functionare a Caselor universitarilor. "In ciuda dispozitiilor din statut si a notiunilor elementare de matematica, MECT, prin Biroul ministrului, a stabilit ca numarul de membri care alcatuiesc componenta Consiliului de Administratie al CUI sa fie de noua. Astfel, Universitatii Cuza i-au fost alocate doua locuri in acest consiliu, exceptand calitatea sa de autoritate in consiliu, fiind detinatoarea imobilului Casei Universitarilor Iasi. Conform acestei repartizari de locuri, retinand ca Universitatii Cuza, in calitate de autoritate, ii revin de drept 51 la suta din numarul de locuri din CA, ar trebui sa rezulte cel mult cinci membri, ceea ce nu ar asigura reprezentarea tuturor universitatilor sustinatoare ale CUI in Consiliul de Administratie", a declarat ieri Bogdan Plescan, directorul general al Universitatii Cuza. Pentru a rezulta un numar corect de membri ai CA, conform prevederilor statutare, ar trebui ca acesta sa fie de 14. Acest lucru rezulta dintr-un numar de cinci membri desemnati de universitatile din Iasi si doi membri pentru a reprezenta MECT si Federatia Sindicatelor Universitare din Romania Alma Mater, conform dispozitiei statutare.

"Consideram ca stabilirea de catre Ministerul Educatiei ca doar noua membri sa alcatuiasca componenta CA al CUI este facuta in mod eronat, nejustificat si nelegal si are ca efect defavorizarea institutiei noastre prin afectarea reprezentarii sale in consiliul Casei universitarilor. In plus, ministerul isi permite nejustificat si in dispretul actelor normative care guverneaza organizarea si functionarea caselor universitarilor sa indice ca membru al CA pe domnul Mihai Purcaru, director CUI, persoana care nu poate avea aceasta calitate conform statutului de organizare si functionare", a precizat Plescan.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4764 (s) | 22 queries | Mysql time :0.355546 (s)