Titlurile zilei

Modificări în Poliția ieșeană! Biroul Rutier are un nou șef! Subcomisarul Alexandru Carp a fost împuternicit pentru o perioadă de 6 luni

Publicat: 16 sept. 2020
Biroul Rutier are un nou șef pentru următoarele 6 luni
Modificări în Poliția ieșeană Iași după ancheta Direcției Naționale Anticorupție

Modificări în Poliția ieșeană. Recent a fost numit un nou șef la Biroul Rutier Iași. Subcomisarul de poliție Alexandru Carp a fost numit de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași la conducerea biroului. De acum, pe o perioadă de 6 luni, subcomisarul va răspunde de acest birou

Schimbări în Poliția ieșeană! Recent, la conducerea Biroului Rutier Iași a fost numit un alt șef. Subcomisarul de poliție Carp Alexandru a fost numit de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași la conducerea Biroului pentru o perioadă de 6 luni. Alexandru Carp este unul dintre cei mai apreciați polițiști din Iași. A terminat studiile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, iar din anul 2012 și până în prezent a lucrat la Biroul Rutier Iași. În următoarele 6 luni, Alexandru Carp va fi la conducerea Biroului. Asta s-a întâmplat după ce Gheorghiță Ciobanu și-a depus dosarul de pensionare. În Poliția Rutieră din Iași s-au produs și se vor mai produce cel mai probabil schimbări. Totul a plecat de la o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași.

Mai mulți polițiști sunt anchetați de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție

La finele lunii trecute, procurorii DNA Iași au chemat la audieri mai mulți angajați ai unui restaurant din Iași și agenți de la Rutieră. Anchetatorii au susținut că dosarul a fost înregistrat la DNA Iași pe 20 mai 2019, fiind întocmit pe baza informațiilor din care rezulta că șeful Biroului Rutier Iași ar fi obișnuit să primească diverse produse de la șoferii unui restaurant identificați că ar fi comis abateri de la prevederile Codului Rutier, în schimbul nedispunerii măsurilor legale împotriva acestora.
Inițial, Tribunalul Iași a respins propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Nicolae Robert Barabaș, Felix Nelu Crengăniș, Ciprian Marian Ciobanu și Andrei Cosmin Hîncu. În schimb, prima instanță a decis arestul la domiciliu în cazul unora dintre suspecți.

Suspecții au scăpat de arestul la domiciliu

După câteva zile, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au luat o decizie privind recursul promovat de doi suspecți în acest caz, dar și de procurorii DNA.

„Instanța admite contestațiile formulate de inculpații Barabaș Nicolae Robert, Crengăniș Felix Nelu, Hîncu Andrei Cosmin și Ciobanu Ciprian Marian împotriva încheierii pronunțate de Tribunalul Iași, pe care o desființează în parte, în sensul înlăturării dispoziției prin care s-a luat față de inculpații Barabaș, Crengăniș și Hîncu măsura arestului la domiciliu, precum și a dispoziției prin care s-a luat față de inculpatul Ciobanu măsura controlului judiciar, iar față de inculpații Barabaș, Crengăniș și Hîncu măsura controlului judiciar pe 60 de zile. Menține celelalte dispoziții ale încheierii contestate. Respinge, ca nefondată, contestația declarată de DNA Iași. Definitivă”, au precizat magistrații.

Amintim că, recent, procurorii DNA i-au reținut pentru 24 de ore pe cei patru suspecți, polițiști și reprezentanți ai unui restaurant din Iași. În aceeași cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de agenții Cristinel Lohan și Viorel Zaborilă.

„În perioada 22 iunie 2019 – 7 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, inculpatul Barabaș Nicolae Robert, în baza unei înțelegeri tacite care exista la nivelul Poliției Rutiere Iași a conducerii unui restaurant, ar fi cerut și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 de lei, pentru a-i proteja pe șoferii restaurantului”, au spus procurorii.

Conform acestora, în perioada august – octombrie 2019, Felix Nelu Crengăniș, agent de Poliție la Serviciul Permise și Înmatriculări Iași, ar fi cerut și primit, prin intermediari de la directorul aceluiași restaurant, produse alimentare și sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuțe de înmatriculare pentru autoturisme deținute de restaurant, dar și pentru a elibera pe viitor plăcuțe în condiții similare.

Comentarii
  • Asta se intampla cand iti cumperi diploma de facultate … ca sa ajungi ofițer/sef la rutiera ca in ultimii ani nu prea au condus serviciul rutier absolvenți ai Academiei de Politie…numai rapeni ajunsi ofiteri peste noapte din subofiteri

  • Sistemul este de vina care iau lasat pe toti analfabetii din politie sa si cumpere diplome de la facultati capcana…ce figuri au pe urma ghertoiii facuti ofiteri !!!!!!!!in acest caz nu se sesizeaza autoritatile??????pe urma vor si pensiii speciale de analfabet….tara de kkkttt

  • La Maternitatea Elena Doamna din Iasi directorasul Martinescu si cu lidera Buzea au luat banii de la masti si tichetele de vacanta .Ar fi bine un control de la Anaf sa se vada si contractele pe aprilie , mai , iunie . Doamna lidera de sindicat merge in concediu primavara in Italia , cand vine vara merge in Spania si in toamna merge 2 saptamani si in Grecia . Angajatii isi cumpara masti din banii lor si echipament de lucru .

  • Militia rutiera? Astia-s aia care au la masinile personale geamurile toate negre si daca te gasesc pe tine cu folie si pe fata te pun s-o dai jos ca nu e voie?

Adauga un comentariu