Titlurile zilei

Modificări în traficul rutier din Iași. Noi sensuri unice în mai multe zone din oraș- GALERIE FOTO

Publicat: 20 ian. 2022
Circulație rutieră pe strada Vasile Lupu, strada Hlincea și Șoseaua Bucium, din municipiul Iași
Comisia de Circulație din Primărie a luat în calcul unele modificări în traficul rutier din Iași, decizii care țin de noi sensuri unice pe străzi, dar și de montarea unor indicatoare rutiere

O serie de modificări în traficul rutier din Iași vor fi luate în calcul de municipalitate. Comisia de Circulație din Primăria Iași a analizat mai multe zone din municipiu, unde vor fi schimbate regulile de circulație

Mai multe schimbări în traficul rutier din municipiul Iași au fost analizate de reprezentanții Primăriei. Comisia de Circulație a discutat mai multe propuneri venite de la cetățeni sau de la alte instituții privind unele modificări în trafic. Au fost analizate solicitări ce țin de instituirea unor sensuri unice sau schimbarea marcajului rutier. Măsurile au vizat zone precum Bucium, Tătărași, CUG sau zona centrală a municipiului Iași.

Primăria vrea să facă mai multe modificări în traficul rutier din Iași

Biroul Rutier din cadrul Poliției a cerut analizarea, în cadrul Comisiei de Circulație, resistematizarea circulației din zona Școlii Generale „Nicolae Iorga”, strada Hlincea, și instituirea sensurilor unice între școală și zona adiacentă. Astfel, vor apărea sensuri unice pe strada Hlincea, între tronsonul cuprins între intersecția cu aleea Hlincea și tronsonul spre Fortus SA, pe sensul de deplasare către bulevardul Poitiers.

Un alt sens unic ar urma să fie instituit pe sensul de drum cuprins între Secția 6 Poliție și blocul 974, pe sensul de deplasare spre Capăt CUG. Va mai fi instituit sens unic între imobilul unde se află sediul BRD și strada Hlincea, nr.30, la Biserica cu hramul ”Înălțarea Domnului”, pe sensul de deplasare spre CUG. Pe tronsonul paralel va fi instituit sens unic către bulevardul Poitiers.

Modificări de circulație în cartierul Tătărași

Biroul Rutier din cadrul Poliției a mai solicitat, în cadrul Comisiei de Circulație, și măsuri legate de resistematizarea intersecției din zona Tătărași, între străzile Vasile Lupu și Pictorului. În acest caz este vorba despre marcarea zonelor de intrare/ieșire din intersecții, pe direcții de urmat, despărțite prin marcaj de interzicere sau insulă denivelată.

Poliția a arătat în acest caz că intersecția prezintă o zonă largă pentru viraje. În plus, s-a solicitat și interzicerea virajului la stânga de pe strada Vasile Lupu către strada Pictorului. În aceeași zonă va apărea marcaj longitudinal simplu între banda 1 și 2 pe strada Vasile Lupu, după intersecția cu strada Pictorului, încât autoturismele care circulă pe această arteră să intre mai ușor spre zona Dispecer. La o altă ședință a Comisiei de Circulație, reprezentanții acesteia au decis să instituie mai multe sensuri unice pe arterele din oraș.

Decizii de trafic pe Șoseaua Bucium

O serie de schimbări vor avea loc și pe Șoseaua Bucium, în dreptul Institutului de Psihiatrie „Socola”. Reprezentanții unității medicale au solicitat montarea unui semafor la ieșirea din institut, corelat cu semaforul de pe Șoseaua Bucium.

A mai fost solicitată montarea unor camere video pentru supravegherea traficului rutier din zonă. Și Poliția Locală a solicitat ca strada Walter Mărăcineanu, din cartierul Tătărași, să fie transformată în arteră cu sens unic. Autoritățile au luat în calcul și montarea unor indicatoare rutiere cu semnul ”Accesul Interis cu excepția riveranilor” pe strada Cerchez, din cartierul Sărărie. Recent, Primăria a impus noi reguli de trafic și în zona Păcurari, la intersecția cu Moara de Foc.

Spitalul de Boli Infecțioase cere sens unic pe strada Octav Botez

În ședința Comisiei de Circulație a fost luată în calcul și o solicitare a celor de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași. Reprezentanții unității medicale au solicitat montarea unui indicator ”Oprirea Interzisă” în apropiere de spital, pe strada Sfântul Atanasie. Unitatea medicală a cerut și limitarea accesului în zonă pentru mașinile cu gabarit depășit, dar și instituirea de sens unic în zonă. Ultimele două solicitări nu au fost luate în calcul la ultima ședință a Comisiei de Circulație.

O altă solicitare a vizat montarea unor separatori de sens pe strada Petru Poni, la intersecția cu strada Neculau, dar și montarea unor indicatoare de limită tonaj pe strada Ion Nistor, din zona Cimitirul Evreiesc. Deciziile privind noile modificări în traficul rutier din Iași vor fi avizate în final de Poliția Rutieră, pentru a fi puse în practică.
Comentarii
 • Saracii oameni saraci de la „institut” vor semafor ,domni din primarie veniti un pic si pe strada Petre Vancea cine deconteaza praful rezultat din parcarea masinilor pe digul raului Vamasoaia a ti autorizat 3 blocuri de 5 etaje cu 50 de locuri de parcare ,cine deconteaza mizeriile astea,dezvoltatorul a decontat malaiul asta e sigur.

 • Semafor când puneți la intersecția dintre soseaua galata și soseaua voinesti?Este imposibil de circulat aproape la orice oră. Se fac cozi de zeci de mașini

 • Foarte bine ca pune sens unic. Asa poti sa mergi intr-0 singura directie.
  Aici la oras aveti prea multe sense giratorii, prima data ajuns aici m-am invartit intrunu vreo jumate de ceas.
  Sensele unice sunt cu mult mai bune.

 • Mai ramane ca Politia sa informeze si politaii de sensurile unice.
  Pe Oancei e sens unic, dar masina politiei n-are nici o problema sa mearga in sens invers. Se da omu’ jos sa le spuna ca e sens unic! Alo, se aude pana la politai?

 • puteti pune si sens spre Centrul Pamantului, atata timp cat permiteti masinilor sa intre in Iasi in nr nelimitat, tot nu vor incapea in oras!
  Mai triati si voi permisele, ca unii habar n-au de reguli, mai triati rablele, ca unele trebuiau casate in Vest dar au ajuns in Ro, mai puneti trotuare si benzi de biciclete. Mai faceti parcuri, ca noi, platitorii de taxe respiram oxigen, nu gaze de esapament.

Adauga un comentariu