Local

Modificari legislative pentru finantarea crescatorilor de animale

Publicat: 31 aug. 2016
1

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste solicitantilor sprijinului cuplat în zootehnie pentru animalele din specia ovine si caprine ca, pentru anul de cerere 2016, au obligatia sa respecte prevederile legale cu modificarile si completarile realizate in ultima vreme, si anume „Documentul specific care însoteste cererea unica de plata(…) este adeverinta eliberata de asociatia/agentia acreditata pentru înfiintarea si mentinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirma înscrierea femelelor ovine si/sau a berbecilor de reproductie sau femelelor caprine si/sau a tapilor de reproductie, pentru care se solicita SCZ, în Registrul genealogic al rasei”, dupa cum se specifica in modificarea art. 78, alin 3 din OMADR nr. 619/2015.

Astfel, pentru a beneficia de sprijinului cuplat în zootehnie pentru animalele din specia ovine si caprine este necesara depunerea adeverintei avizata la Centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Iasi, unde a fost înregistrata cererea unica de plata.

Totodata, APIA elibereaza adeverintele pentru beneficiarii schemelor de plata implementate de Agentie în cadrul Campaniei 2016, respectiv pentru cei care intentioneaza sa acceseze credite în vederea finantarii activitatilor curente, de la insitutiile bancare si non-bancare care au încheiat conventii cu APIA. Este vorba despre beneficiarii care au accesat schema de plata unica pe suprafata, plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu si masurile de dezvoltare rurala. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii IFN – SA garanteaza creditele acordate de banci fermierilor.

Adauga un comentariu