Eveniment-Social

Modificari majore in traficul din Iasi. Ce schimbari a propus primarul Mihai Chirica

Publicat: 14 ian. 2016

@ Primaria a impus mai multe modificari in traficul rutier din intreg orasul @ Cele mai importante aspecte tin de zona Pacurari, dupa deschiderea pasajului Octav Bancila, zona in care vor fi modificati timpii de la semafoare, pentru fluidizarea traficului rutier @ Alte modificari de trafic vor avea loc si in zona centrala a municipiului Iasi

Municipalitatea ieseana va impune in perioada urmatoare o serie de schimbari de trafic in mai multe puncte cheie din oras. Cele mai importante aspecte tin de zona Pacurari, dupa deschiderea pasajului Octav Bancila, zona in care vor fi modificati timpii de la semafoare, pentru fluidizarea traficului rutier. Primarul Mihai Chirica a avut o intalnire cu reprezentantii Politiei Rutiere, pentru a analiza unele aspecte privind traficul din oras.

„Am avut discutii privind intersectia Octav Bancila cu strada Pacurari. In cursul zilei de ieri (miercuri-n.r.), am discutat despre functionarea acestei intersectii impreuna cu Politia Rutiera. Consider necesara imbunatatirea circulatiei in aceasta intersectie, prin unele masuri ce pot fi usor implementate si care pot crea aspecte pozitive. In Pacurari avem doua benzi de coborare, ambele reglementate prin semafoare si alte doua de urcare si coborare. Intersectia nu merge, pentru ca exista o solicitare foarte mare, mai ales la virajul spre stanga, mai ales spre Alexandru. Prioritara este circulatia spre Pacurari, dar foarte multi soferi cauta sa vireze spre stanga. Am decis sa facem o intersectie in trei timpi, in care timpul principal sa fie cel in directia dinspre Pacurari spre Centru, cu posibilitatea virajului la dreapta, dar fara verde intermitent, pentru a nu mai avea blocaje”, a aratat primarul Mihai Chirica.

O alta masura va fi legata de semaforizarea de tip lampa galbena a trecerii de pietoni de la intersectia strazii Libertatea cu strada Carpati. De asemenea, a fost solicitata si trecerea în galben intermitent a semaforului de pe strada Strapungerii Silvestru, la intersectia cu Octav Bancila si asta pentru ca fluxul de pietoni este inexistent la anumite ore. In plus, a fost reglementata si interzicerea virajului de stânga la iesirea din spatele blocului Cotnari. O alta decizie tine si de modalitatea de acces spre cartierul care s-a creat în zona Cimitirului Evreiesc, prin supralargirea strazii. Conform edilului, va fi montat un semn de oprire interzisa, pentru a nu se mai îngusta la o singura banda si va fi instituita oprirea interzisa pe tot segmentul de strada Pacurari si Munca invalizilor, pe sensul urcare.

„Vor mai fi amplasate bariere de delimitare a accesului în zona Universitatii Gheorghe Asachi. Acest lucru a primit avizul Politiei Rutiere. Tot campusul apartine Universitatii Tehnice. Erau unele puncte de trecere pentru studenti, destul de periculoase. Comisia de circulatie a permis universitatii sa amplaseze barierele, urmând ca gestiunea sa o faca incluzându-i si pe studenti. Am discutat cu studentii si ei au solicitat ca pe acele culoare unde se poate parca sa aiba si ei acces daca au cursuri sau laboratoare în zona”, a mai spus primarul Mihai Chirica.
Si in zona de trafic Palas – Sf. Lazar vor fi modificari in trafic, in sensul montarii unor semafoare.

„Am dat în lucru, începând de astazi (ieri-n.r.), proiectarea unui sistem de semaforizare, pentru a nu mai fi întrerupt nici virajul spre stânga când vii din zona Podu Ros si nici iesirea dinspre Complexul Palas, când faci viraj de dreapta” a mai mentionat primarul. Toate modificarile de trafic ar urma sa fie puse in aplicare in cursul saptamanii viitoare.loading...

Comentarii
 • da’ ce mai te pricepi la toate mai mihaitza…cum le stii tu pe toate astea ? trecerea pentru pietoni dintre Libertatii si Carpati trebuie in primul rand ILUMINATA corespunzator si apoi puse lampile tale galbene. Cauta 2 stalpi cu becuri pana maine ca sa fie bine.

 • da’ ce mai te pricepi la toate mai mihaitza…cum le stii tu pe toate astea ? trecerea pentru pietoni dintre Libertatii si Carpati trebuie in primul rand ILUMINATA corespunzator si apoi puse lampile tale galbene. Cauta 2 stalpi cu becuri pana maine ca sa fie bine.

 • a distrus traficul -la arcu cu ripa galben sunt cozi unde nu se bloca nici odata traficul!!!in alexandru la piata nu erau necesare semafoare deja le au pus pe intermitent ca nu trece nici dracul pe trecerea aia de pietoni!!!a scos galbenul intermitent din locurio unde e vital!!!un idiot cu tot cu comisia de circulatie

 • Desfiintati iesirea din sensul giratoriu Podul de Piatra catre Splai Bahlui mal stang.La orele de varf indivizii cu masini mici si mari blocheaza iesirea din sensul giratoriu a tramvaielor catre Podul de Piatra. Efectiv depasesc tramvaiele pe dreapta si dupa aceea fac stanga si se aseaza in fata tramvaielor impiedicand circulatia acestora.

 • Desfiintati iesirea din sensul giratoriu Podul de Piatra catre Splai Bahlui mal stang.La orele de varf indivizii cu masini mici si mari blocheaza iesirea din sensul giratoriu a tramvaielor catre Podul de Piatra. Efectiv depasesc tramvaiele pe dreapta si dupa aceea fac stanga si se aseaza in fata tramvaielor impiedicand circulatia acestora.

 • Trebuie 8 semafoare la o singura intersectie sa nu mai stii cand e verde..cand galben intermitent…am verde eu..are verde si tramvaiul..are si pietonul…semafoare flancate unele peste altele..sa nu vezi sa nu stii…stilul romanesc ..numai cand il vezi pe handicapatul asta iti vine sa dai cu el de pamant si cu altii ca el! GUNOAIE! Mare strateg! doar la capusat bani publici plus bataie de joc!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • semafor la rond pacurari?…nu are ce cauta…de aie e rond acolo. Raman masini blocate in rond si nu trece pui de om pe trecere…stam ca prostii in coada

 • -trebuie adaugat un intermitent pentru cei care merg de la Gara Internationala inainte spre piata Nicolina si nu fac stanga spre Podul Ros
  -trebuie trecut pe intermitent semaforul de la iesirea de sub podul de la galata

 • TOTI POLITISTII LOCALI ,PLIMBATORI DE BIGHONI,DUPA SPUSELE LUI CHIRICA VOR FI IN STRADA LA RUTIERA ,CA SA SUPLINEASCA ,HOTIA SI PROSTIA DE LA PRIMARIA, Iasi ,PARDON INCOMPETENTA primariei iasi si a cumetriilor si neamurilor aduse acolo,IN 2010 AU DAT AFARA 460 POLITISTI COMUNITARI,CARE PAZEAU PARCURI SI STRAZI,OARE DE CE AU FURAT STATUI?AU FOST CRIME IN COPOU?OARE DE CE ?CHIRICA PRIMAR?DE CE ?POTI PUNE POLITISTI LOCALI IN LOC DE SEMAFOARE TOT VA IESI LA IVEALA HOTIILE DIN PRIMARIA IASI.

Adauga un comentariu