News Flash:

Modificarile legii invatamantului propuse de profesorii ieseni

20 Februarie 2008
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
Camelia Gavrila inspector scolar general al ISJ Iasi
• Modificarile aduse de catre profesorii din judetul Iasi la legea invatamantului preuniversitar si la statutul cadrelor didactice au fost trimise ieri la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) • Data limita pana la care conducerile inspectoratelor scolare din toata tara pot trimite propunerile acestora expira astazi

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi a trimis ieri catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) propunerile din partea judetului Iasi cu privire la modificarea si imbunatatirea legii invatamantului preuniversitar si a statutului personalului didactic. Data limita pana la care conducerile inspectoratelor scolare din toata tara pot trimite propunerile acestora este astazi. "Am strans mai multe propuneri pe care le-am trimis catre Ministerul Educatiei. Printre acestea se numara acordarea alocatiei de stat pentru copii pe durata scolarizarii si in cadrul invatamantului profesional, la cursurile de zi sau cuprinderea in sistemul de invatamant a urmatoarelor niveluri. Astfel, educatia timpurie sa contina ciclul educatiei senzoriomotorii, intre 1-2 ani, ciclul ante-prescolar - 2-3 ani si ciclul prescolar, 3-6 ani. Invatamantul primar cu 5 ani de studiu sa cuprinda ciclul achizitiilor fundamentale - 3 ani de studiu, cu clasa pregatitoare, anul intai si II de studiu si ciclul de dezvoltare - 2 ani de studiu. Invatamantul secundar sa cuprinda invatamant secundar inferior, adica gimnaziu si ciclul de formare profesionala, liceul si scoala profesionala", a declarat Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi.

Alte propuneri se refera la faptul ca absolventii liceului sa primeasca un certificat de competenta insotit de foaia matricola, examenul de bacalaureat sa se desfasoare diferentiat, pe filiere de formare, sau ca absolventii invatamantului liceal, filiera tehnologica, sa poata sustine examen de certificare a competentelor profesionale, iar stagiul de practica sa se includa in planul de invatamant. O propunere noua este si aceea prin care unitatile de invatamant care detin teren agricol, care nu poate fi exploatat cu forte proprii, sa il poata concesiona, conform legii, cu exceptia loturilor experimentale. In cadrului statutul personalului didactic, o propunere de modificare se refera la decontarea cheltuielilor de transport pentru cadrele didactice navetiste. Astfel, personalul didactic din invatamantul preuniversitar care nu are domiciliul sau resedinta in localitatea in care isi desfasoara activitatea va putea beneficia de decontarea cheltuielilor de transport dus - intors de la localitatea de domiciliu la localitatea in care se afla locul de munca. Decontarea cheltuielilor de transport se va face de catre unitatea de invatamant.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

foaia matricola
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1545 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032881 (s)