Secretele istoriei

Modul rusinos in care a murit Felix Faure, presedintele Frantei

Publicat: 16 ian. 2014
Felix Faure, presedintele Frantei, pleca pe 16 februarie 1899 la loc cu verdeata dupa o intalnire de pomina cu Marguerite Steinheil. Ea poseda 30 de primaveri, el mergea pe 58…
In politichie a urcat de sus in jos. Felix Francois Faure se nascuse la Paris, in famila unui creator de mobile. La 40 de ani era ales in Adunarea Nationala a Frantei. Apoi, treapta cu treapta, Secretar de Stat pentru colonii, vice-presedinte, pentru ca pe 17 ianuarie 1895 sa devina cel de-al saptelea presedinte francez. A dat aministie pentru anarhisti, s-a vazut cu Tarul si a trebuit sa treaca prin „afacerea Dreyfus”, scrie a1.ro.

Vezi si Patru dintre cele mai ciudate morti ale regilor Frantei  

Pe 16 februarie 1899, pe cand se afla la Elysee, in Palat, a dat un telefon. Misterios. Peste o ora, o doamna cu forme rubensiene, specifice vremurilor, ajunsa la 30 de primaveri, intra in al sau cabinet. Felix avea 58. S-a apucat de un joc nebunesc si, peste 21 de minute, Republica nu mai avea Presedinte!!! Oficial, Faure sucombase de apoplexie. Neoficial, sexul oral il trimisese acolo unde nu e intristare si nici suspine. Steinheil era specializata in astfel de probleme fiind denumita, eufemistic, curtezana. Au inceput ironiile, adversarii politici au iesit din barlog. Dar nimic nu se mai putea face.
Faure era inmormantat cu onoruri. „Mag” jelea nitel, apoi continua alergarea.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit