Boli si tratamente

Modul socant in care indulcitorii artificiali va afecteaza sanatatea

Publicat: 19 nov. 2018
25

Indiferent daca este vorba de bauturi racoritoare sau de iaurt, indulcitorii artificiali au devenit indispensabili in industria alimentara. Cu toate acestea, un studiu din 2014 a constatat ca acestea sunt capabile sa modifice bacteriile intestinale si sa dauneze sanatatii dumneavoastra generale.

Un inlocuitor de zahar este orice aditiv alimentar care are un gust dulce, dar care ofera mai putine calorii sau mai putina energie. Unii inlocuitori de zahar sunt naturali, cum ar fi stevia, in timp ce altii sunt sintetici, denumiti „indulcitori artificiali“, aspartam, sucraloza, neotame, acesulfam de potasiu (Ace-K), zaharina si advantame. Piata globala pentru indulcitori este de asteptat sa ajunga la aproape 1.9 miliarde $ in 2017. Indulcitorii artificiali non-calorici sunt folositi cel mai frecvent zaharina, aspartamil si sucraloza (Splenda).

Stiati ca indulcitorii artificiali pot provoca intoleranta la glucoza? Majoritatea acestor substante trec prin tractul gastrointestinal uman fara a fi digerate. Acestea intra astfel in contact direct cu bacteriile din colon, ceea ce are consecinte devastatoare pentru sanatate.

Intr-un studiu publicat in Nature, cercetatorii au adaugat zaharina, sucraloza sau aspartam la apa potabila a trei grupuri diferite de soareci. Ei au avut, de asemenea, mai multe grupuri de control, inclusiv soareci care au baut doar apa sau soarecii care au baut apa cu glucoza sau sucroza, pentru a compara efectul de indulcitori artificiali, comparativ cu zaharuri normale.

Deci, ce au gasit? In cea de-a unsprezecea saptamana, cele trei grupuri de indulcitori artificiali au prezentat intoleranta la glucoza. In plus, zaharina a avut cel mai mare efect. De fapt, ei au rearanjat experimentul, dar cu soareci cu obezitate indusa de dieta, si a constatat acelasi rezultat: soarecii obezi au fost mai intoleranti la glucoza. Indulcitorii artificiali pot promova cresterea bacteriilor care ofera mai multe calorii. Prin urmare, aceste calorii se pot regasi apoi la solduri, coapse si pe burta.

Studiul a concluzionat ca: Consumul de indulcitori artificiali mareste riscul de aparitie a intolerantei la glucoza, precum si a bolilor metabolice, efectele metabolice nedorite sunt cauzate de alterarea compozitiei si functionarii bacteriilor intestinale; acest studiu solicita o nevoie serioasa de a reevalua utilizarea omniprezenta si in continua schimbare a indulcitorilor artificiali in industria alimentara si a bauturilor.

Un organism echilibrat din punct de vedere nutritional este in mod natural capabil sa arda grasimi pentru a furniza energie. Apropo, modul alimentar occidental ofera cantitati masive de glucoza (zahar), care sunt stocate in depozitele de grasimi din corpul nostru. Aceasta duce adesea la intoleranta la glucoza.

Lipsa de energie, cresterea in greutate si grasimea in jurul taliei sau in fese sunt simptomele clasice ale intolerantei la glucoza.
 
Intoleranta la glucoza mareste sansele de a dezvolta rezistenta la insulina. Acest lucru face ca celulele dvs. sa reziste sau sa ignore insulina. Aveti nevoie de insulina pentru a transforma glucoza (zaharul din sange) in energie celulara.

Majoritatea persoanelor cu intoleranta la glucoza dezvolta diabet de tip 2 in decurs de 10 ani. In plus, ar creste riscul bolilor cardiovasculare si deteriorarea vaselor de sange.





Adauga un comentariu