National

Moise Guran, mesaj pentru ministrul Educatiei

Publicat: 09 mart. 2015
1

Desi ministrul Educatiei a declarat, cu oarecare aroganta, ca odata inscrisi 90 la suta dintre copii la ora de religie, inseamna ca problema n-a existat niciodata, iar dezbaterea din societatea romaneasca referitoare la predarea religiei in scoli, ar fi fost asa, un fel de moft al catorva atei mai vocalisti, problema din ograda lui Cimpeanu este departe de a se fi incheiat.

In acest context, Moise Guran afirma ca ministrul Educatiei este cel mai castigat deoarece Sorin Cimpeanu ar fi trebui sa gaseasca solutii salvatoare pentru cei 4.000 de dascali ce predau religia in scoli.Totodata, jurnalistul atrage atentia asupra faptului ca „de 25 de ani interesul dascalului a fost intotdeauna deasupra interesului de educatie al natiunii”, iar acest fapt paraseste sfera orei de religie devenind problema tuturor romanilor.

“Acum, dupa ce Biserica a trecut cu brio testul inscrierii la orele de religie, Ministrul Educatiei a rasuflat usurat, recunoscand faptul ca, in esenta, problema orei de religie este una sociala, caci statul plateste salariile a 4000 de dascali ce predau religia in scoli. Daca nu s-ar fi inscris copiii, ministerul nu stia ce sa faca cu ei. Si de aici discutia deja paraseste intr-adevar sfera orei de religie… Problema noastra, a tuturor, este ca de 25 de ani interesul dascalului a fost intotdeauna deasupra interesului de educatie al natiunii.”, scrie Moise Guran intr-un editorial publicat pe biziday.ro.

“As vrea sa ii transmit Ministrului Educatiei rugamintea mea, ca parinte, sa se concentreze naibii pe rolul ministerului pe care il conduce. Sa mai viziteze inca o data Constitutia, sa observe procentajul urias al analfabetilor functionali pe care scoala romaneasca ii scoate si sa isi dea seama si singur cata nevoie are tara noastra de un adevarat Ministru al Educatiei… ca de ministri-lideri de sindicat am tot avut parte.(…) Dar acum sa ne ocupam de ce ne doare cu adevarat, de sistemul de educatie”, a adaugat realizatorul tv.

Comentarii
  • Mi-a placut sintagma ,,ministri- lideri de sindicat”. Acum sindicatul conduce invatamantul romanesc !(n.b.fara a avea legatura cu religia)

  • Cu cat se scot din programa scolara orele de geografie,chimie fizica si se introduc orele de religie obligatoriu ca atat generatia tanara va face si mai multe gafe,cum e asta cu Germania si harta Germaniei.Ar trebuie ca cei ce au fcut gafa sa aduca preotii sa sfinteasca acea placheta data nemtilor. S-o stropeasac cu busuioc si s-o sfinteasca.

Adauga un comentariu