National

Moise Guran – Un spion cacealma – diversiunea perfecta pentru adevaratul scandal

Publicat: 11 sept. 2014

Va spun cu maxima sinceritate ca am inceput sa am un deosebit respect fata de Serviciul Roman de Informatii in ultimii ani, de cand acesta lucreaza destul de strans cu DNA-ul pentru combaterea coruptiei si a marii evaziuni fiscale. Aceste fapte de arme ale ofiterilor SRI m-au ajutat sa trec peste prejudecatile pe care si eu, ca noi toti, romanii, le avem fata de un serviciu care a mostenit, fie si doar partial fosta Securitate, prejudecati care sunt chiar mai adanci infipte in creierele noastre ale jurnalistilor si, mai ales, ale celor care am practicat aceasta profesie de ziarist inca din anii ’90.

Nu am acelasi respect pentru Serviciul de Informatii Externe pentru ca Romania se misca foarte prost pe plan extern, iar asta ma face pe mine sa cred ca nici la SIE nu e cine stie ce performanta, nu am acelasi respect nici pentru serviciile de informatii ale Armatei si Ministerului de Interne, pentru ca stiu ca aceste institutii inca sunt destul de afectate de morbul coruptiei interne. Poate ca nu este treaba acestor servicii sa faca curatenie, dar eu consider ca este.

Citeste si Oamenii Elenei Udrea au inceput sa vorbeasca: o dezvaluie drept “Sefa Galei Bute”!

Habar nu am cat de eficiente sunt serviciile noastre pe ansamblu in combaterea spionajului, nu e treaba mea si nici nu am voie sa stiu. Presedintele Romaniei ar trebui sa stie asta si totusi, la fel ca si mine, simplul cetatean, presedintele nu are voie sa stie cine este sau a fost ofiter acoperit al unui serviciu de informatii. Presupunand ca eu sau el am sti asta, legea ne interzice sa facem publice astfel de informatii.

Legea sigurantei nationale prevede o pedeapsa de pana la sapte ani de inchisoare pentru cel care face o astfel de dezvaluire, indiferent ca avea sau nu dreptul sa detina informatiile respective. Din acest punct de vedere, presedintele a incalcat deja legea, mentionand faptul ca unul dintre candidatii la presedintie a fost ofiter acoperit al unui serviciu romanesc de informatii. Este un indiciu important ce poate duce la deconspirare.

Citeste si Cordon de protectie in jurul Elenei Udrea

Nu cred ca Traian Basescu va merge mai departe cu dezvaluirile, ba chiar mi se pare ca am inteles si de ce le-a facut pe acestea. Probabil, la un moment dat, presedintele ne va spune ca ofiterul acoperit s-a retras din cursa. Mi se pare nedrept ca aceasta petarda de presa a tinut mai mult deschiderea jurnalelor de stiri, decat plecarea intempestiva din DNA a procurorului care s-a ocupat de Gala Bute. Ar fi nedrept si speculativ sa spun si eu, acum, ca acest procuror era pe punctul de a pune sub acuzare un candidat la presedintie, nu-i asa?

Cred ca presedintele a jucat o cacealma cu spionul candidat la presedintie, tocmai pentru a ne distrage tuturor atentia de la un tip de abuz in care marele aparator al justitiei o calca in picioare cand e vorba de slabiciunea blonda care ar trebui sa il faca intr-o zi premier.

Citeste si LOVITURA INCREDIBILA pentru Traian Basescu. Dosarul de spalare de bani a fost REDESCHIS

Cred ca e momentul ca Laura Codruta Kovesi, seful DNA, sa faca o declaratie clara in cazul plecarii procurorului Mariana Alexandru. Asta numai in cazul in care Kovesi vrea sa isi pastreze titlul de femeie curajoasa pe care l-a primit de la Ambasada SUA, sau daca vrea sa pastreze respectul nostru al tuturor pentru ea si pentru DNA-ul pe care il conduce.

Sursa: biziday.roloading...

Comentarii
Adauga un comentariu