Magazin

Moldova: Politia Rutiera accepta probe foto/video ca dovezi pentru amenzi

Publicat: 08 ian. 2013
1

Politia Rutiera din Moldova are un portal unde utilizatorii pot trimite imagini cu automobile care încalca codul rutier. Daca aceste imagini se dovedesc a fi adevarate, soferul respectiv este sanctionat contraventional.
Politia Rutiera din Moldova poseda o rubrica numita „Martor ocular„, unde cetatenii pot trimite probe foto sau video cu automobile care încalca anumite prevederi ale Codului Rutier. Initiativa inedita a moldovenilor are scopul de a implica societatea civila la educarea conducatorilor auto prin sanctionarea prompta a erorilor din trafic. Cum functioneaza sistemul? Utilizatorii realizeaza o proba video a unui automobil care încalca legislatia rutiera într-un mod clar, cum ar fi o parcare în loc nepermis, încarca respectiva imagine pe portalul dedicat si furnizeaza informatii suplimentare, cum ar fi strada pe care au realizat imaginea, data si ora la care au fotografiat exponatul si datele vehiculului din imagine. Politistii le solicita cetatenilor sa specifice marca, culoarea si numarul de înmatriculare al automobilului pe care îl fotografiaza si sa furnizeze, pe cât posibil, imagini în format HD, cât mai clare.
Reprezentantii Politiei Rutiere din Moldova solicita doar imagini captate în ultima luna de la trimiterea sesizarii si nu accepta imagini prelucrate digital sau clipuri adaptate, prelucrate sau schimbate în orice mod. Toate sesizarile trimise de cetateni vor fi analizate de politisti si vor primi un raspuns, existând patru posibilitati: Respins, Receptionat, În procedura si Sanctionat. În functie de clasificarea imaginii, soferul care conducea vehiculul din imaginea trimisa de utilizator poate sa fie sanctionat contraventional.

Comentarii
Adauga un comentariu