News Flash:

Moldova primeste cei mai multi bani europeni

18 August 2007
1042 Vizualizari | 1 Comentarii
Nu mai putin de 724,09 milioane Euro au fost alocate Regiunii de Nord-Est, in urma primei sedinte a Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Regional (POR). Nord Estul a primit cei mai multi bani, deoarece regiunile si zonele mai slab dezvoltate au primit fonduri mai mari, pentru a impiedica cresterea diferentierii economice si sociale deja existente intre regiuni. Aceasta alocare diferentiata a fondurilor pe regiuni a fost realizata in functie de gradul de dezvoltare al acestora, invers proportional cu nivelul de dezvoltare al Regiunilor. Pentru masurarea gradului de dezvoltare a regiunilor s-a utilizat Produsul Intern Brut (PIB) pe locuitor, in corelatie cu densitatea populatiei.

Alocarile financiare ale regiunilor sunt de 8,86 la suta pentru Regiunea Bucuresti Ilfov, cea mai dezvoltata regiune a Romaniei, si 16,32 la suta pentru Regiunea Nord Est, evaluata ca fiind cea mai saraca regiune a Uniunii Europene. De asemenea, Comitetul de Monitorizare a Programului Operational Regional a aprobat Strategia de Asistenta Tehnica, respectiv Axa 6. Planul financiar al Axei 6 prevede 131,5 milioane Euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si de la bugetul de stat, din care 110 milioane Euro pentru primul domeniu major de interventie, sprijinirea implementarii, managementul si evaluarea POR si 21 milioane Euro pentru al doilea domeniu major de interventie, activitati de publicitate si informare privind POR. Lista cheltuielilor eligibile cuprinde cheltuieli de personal, cheltuieli de deplasare, diurna si cazare, cheltuieli pentru studii, expertiza tehnica, financiara si contabila, audit extern, cheltuieli cu publicitatea si informarea si cheltuieli generale de administratie. Beneficiarii eligibili sunt organismele intermediare, precum Agentia de Dezvoltare Nord-Est.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Alina  | #17251
Pacat ca acest " organism " este plin numai de " fosti securisti " ..care in loc sa fie la puscarii , stau la Nord Est .. si " dirijeaza " fondurile Europene !! Mai bine i-at cauta la CNSAS ...sa-i dati afara pe securisti !!!!
Oare de ce nu aveti curajul sa publicati cele scrise de cetatenii care va citesc ???Va este frica de cine ????Chiar de patron??? Nu-i corect si nici un lucru normal ...Dati dovada de lasitate si dispret ! cu respect .....
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013566 (s)