Local

Moldovean dat in urmarire in Austria pentru furt, prins la Albita cu buletin romanesc fals

Publicat: 23 iun. 2016
Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita au depistat si retinut un cetatean din Republica Moldova pe numele caruia era emis un mandat european de arestare pentru savarsirea unor infractiuni de furt si uz de fals pe teritoriul Austriei. Totodata asupra barbatului a fost descoperita o carte de identitate romaneasca falsa.

Vezi si Sofer moldovean, prins cu zeci de mii de anabolizante ascunse in peretii unui microbuz – FOTO
 

In data de 22 iunie, in jurul orei 17:00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat cetateanul moldovean Eduard C., in varsta de 32 de ani, pasager intr-un autoturism inmatriculat in Republica Moldova. La controlul de frontiera, politistii au constatat ca pe numele barbatului era emis, de catre autoritatile austriece, din data de 17 iunie 2016, un mandat european de arestare pentru savarsirea unor infractiuni de furt din domeniul privat si de uz de fals pe teritoriul Austriei. 
La controlul efectuat asupra persoanei a fost descoperita o carte de identitate cu insemnele autoritatilor din Romania, ce avea aplicata fotografia lui Eduard C., dar avea inscrise datele de identitate ale unui cetatean roman, nascut in Ucraina. In urma verificarilor suplimentare, politistii de frontiera au stabilit ca documentul in cauza este fals. Barbatul a declarat ca a obtinut cartea de identitate contra sumei de 250 euro, de la persoane pe care nu le cunoaste, dar nu a folosit-o niciodata. Politistii de frontiera au intrerupt calatoria lui Eduard C. care a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a I.P.J. Vaslui, in vederea luarii masurilor legale si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.


loading...

Adauga un comentariu