Actualitate

Moment istoric in comuna Schitu Duca! Toti satenii se mandresc cu noua lor primarie – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 mai 2016

@ Sute de oameni s-au adunat ieri in centrul comunei Schitu Duca, pentru a participa la inaugurarea noului sediul al primariei @ Un sobor de preoti si mai multi politicieni au participat la cel mai important moment al comunei, din ultimii ani

Ieri, in a treia zi de Paste, primarul comunei Schitu Duca le-a oferit localnicilor cel mai frumos cadou, o primarie noua. Sediul vechi data de prin anii 1940, iar odata cu trecerea timpului, nevoile angajatilor, cat si ale satenilor s-au inmultit, de aceea a fost nevoie de o cladire noua, moderna si dotata corespunzator. Acest proiect a fost inceput in urma cu cativa ani, la initiativa primarului Mihai Mihalache, cu sprijinul Guvernului. Toata investitia s-a ridicat la 400 de mii de euro, insa fiecare cent a contat. Incaperile noului sediu sunt spatioase, compartimentate corespunzator si dispuse in asa fel incat sa fie accesibil pentru fiecare cetatean ce calca in primarie. Sute de localnici au participat ieri la inaugurare, fiind mandri de realizarile primarului lor. „Este un lucru bun, ne mandrim cu ceea ce a facut domnul primar. De cand ma stiu, primaria veche arata asa, au mai varuit-o, vopsit-o, dar lucru vechi, tot vechi ramane. Sediul nou e frumos, ne place”, a declarat Romica, satean.

Noi proiecte pe viitor

Primarul comunei spune ca finalizarea noului sediu va aduce noi investitii in comuna. „Este un moment important pentru locuitorii din Schitu Duca si pentru mine ca primar. Se spune ca in viata, omul trebuie sa planteze un copac, sa faca un copil si sa construiasca o casa. Asta am facut si eu, am vrut ca in comuna Schitu Duca sa ramana ceva in urma mea. Aceasta investitie s-a ridicat la 400 de mii de euro si a fost realizata cu sprijinul fostului prim-ministru Victor Ponta. Prin comuna trec zilnic mii de oameni, iar eu cred ca primaria este oglinda noastra, iar acum avem cu ce ne mandri”, a declarat Mihai Mihalache, primarul comunei. La eveniment au participat preoti din toate parohiile comunei, oameni politici si simpli cetateni.

„Tin sa-l felicit pe Mihai Mihalache pentru acest proiect. Este un moment important pentru comunitate, iar acest sediu vine insotit de noi promisiuni”, a declarat deputatul Sorin Iacoban, prezent la eveniment. De asemenea, fostul primar al Iasului, Constantin Simirad, s-a declarat incantat de proiectul abia finalizat. „Orice investitie facuta in comuna este importanta, iar o constructie noua nu poate decat sa multumeasca fiecare cetatean”, a mentionat Constantin Simirad. Pe viitor, Mihai Mihalache a promis finalizarea a noi proiecte. „In curand comuna va fi bransata la apa potabila si mai multe drumuri din sate vor fi asfaltate. Deja proiectele sunt in derulare”, a completat primarul.

Comentarii
  • Dupa inaugurarea mausoleului care este o necesitate vitala pentru comuna ,votantii sau deplasat catre masa festiva ca sa stie pe cine voteaza e logic .

  • Asta e nesimtire fara limite! cata-mai cladirea pentru cine?pentru oamenii comunei? si nu mai zic ca am numarat zece preoti care au slujit cladirea,sa nu care cumva sa isi bage satana coada sa le strice cuibusoarele! rusine!! ar trebui ca doamnele educatoare sa isi ia elevii de manuta si sa ii instaleze intr-o camera din multimea de birouri!

Adauga un comentariu