Eveniment-Social

MOMENT si ceremonie religioasa IMPRESIONANTA la Iasi. Patriarhul Ierusalimului a fost in prim-plan – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 12 aug. 2016

@ Ieri, la Iasi, a avut loc o emotionanta si istorica intalnire religioasa @ Preafericirea Sa (PS) Fouad Twall, patriarh latin emerit al Ierusalimului, a vizitat catedrala romano-catolica din capitala Moldovei si a luat parte la celebrarea Sfintei Liturghii @ De asemenea, astazi, inaltul prelat va avea o întâlnire protocolara cu mitropolitul Teofan, dupa care va vizita catedrala mitropolitana si racla cu moastele Sfintei Parascheva

Ieri seara, Preafericirea Sa (PS) Fouad Twall, patriarh latin emerit al Ierusalimului, a vizitat catedrala romano-catolica din capitala Moldovei si a luat parte la celebrarea Sfintei Liturghii. La ceremonie a luat parte PS Petru Gherghel, episcopul Dieceziei de Iasi a Bisericii Romano-Catolice. De asemenea, astazi, 13 august 2016, inaltul prelat va avea o întâlnire protocolara cu mitropolitul Teofan, dupa care va vizita catedrala mitropolitana si racla cu moastele Sfintei Parascheva. De precizat ca, patriarhul efectueaza o vizita în Moldova si la Bucuresti, pana pe 19 august.

,,Mai departe, maine, 14 august, acesta va porni spre Cacica. La ora 12:30, la cinci kilometri înainte de a ajunge in aceasta locatie, îi va întâlni pe tinerii care pornesc pe jos în pelerinaj spre sanctuar. Dupa-amiaza va vizita manastirile ortodoxe Humor si Voronet. La ora 22:00, la Cacica, va participa la privegherea mariana, urmata de procesiunea cu lumânari în jurul sanctuarului, în cadrul careia va avea un mesaj catre pelerini”, a declarat pr. Cornel Cadar, purtatorul de cuvant al Dieceziei de Iasi.

Citeste si : Sarbatoare importanta pentru catolicii din Iasi

Pe de alta parte, luni, 15 august, în cadrul Sfintei Liturghii solemne pontificale a hramului de la Cacica, patriarhul latin emerit al Ierusalimului va tine cuvântul de învatatura. Dupa-amiaza, la ora 18:30, va tine predica în cadrul Liturghiei solemne de hram a catedralei din Iasi. Vizita patriarhului va continua in judetele Neamt, Bacau, Vrancea si se va incheia la Bucuresti.

Citeste si : Un important cardinal, in vizita la Episcopia Romano-Catolica Iasi

Ca date biografice, trebuie aratat ca ca PS Fouad Twall s-a nascut în Madaba – Iordania, la 23 octombrie 1940. A fost hirotonit preot la 29 iunie 1966. A obtinut licenta în drept canonic în 1975 si doctoratul în drept canonic în anul 1975. A intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în anul 1977, slujind în Honduras (1978), Cairo (1985), Berlin (1988), Lima (Peru, 1990). A fost consacrat episcop de Tunis, la 22 iulie 1992 si promovat ca arhiepiscop în 1994. A fost numit arhiepiscop coadiutor de Ierusalim la 8 septembrie 2005, i-a urmat lui Michel Sabbah ca patriarh latin al Ierusalimului la 21 iunie 2008, intrând în functie la 22 iunie 2008.

Citeste si : Un preot catolic sfintit la Iasi va studia la Vatican

Comentarii
Adauga un comentariu