Local

Momente dramatice în Penitenciarul Iași. Un bărbat a încercat să se sinucidă – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Publicat: 31 aug. 2020
ALT=«Un bărbat care a încercat să se sinucidă a fost salvat în ultima clipă»
Un bărbat care a încercat să se sinucidă a fost salvat în ultima clipă

Momente dramatice la Penitenciarul Iași. În această dimineață, în incinta instituției, a fost găsit un bărbat spânzurat. Din fericire, acesta a fost găsit la scurt timp. Acesta a fost salvat de la moarte în ultima clipă. La fața locului s-a deplasat o echipă medicală aparținând Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Iași care l-au transportat pe bărbat la spital.

UPDATE: Se pare că bărbatul a încercat să se sinucidă folosind o pereche de șireturi. Acesta s-a spânzurat în baie și a fost găsit de un coleg de celulă. Nu se cunosc motivele pentru care bărbatul a incercat să se sinucidă.

Revenim în scurt timp cu detalii

Tragedie la Iași! Un tânăr în vârstă de 21 de ani s-a sinucis după o decepție în dragoste. S-a întors din străinătate pentru a-i recâștiga inima fostei iubite, dar a fost refuzat

Tragedie la Iași. Un tânăr în vârstă de 21 de ani s-a sinucis după o decepție în dragoste. Andrei Florin Bâzgă avea 21 de ani și era de loc din comuna ieșeană Cotnari. Plecat de ceva timp din țară pentru a-și face un viitor, tânărul trecea printr-o perioadă dificilă din cauza unei relații pe care o avea cu o tânără din Hârlău. Andrei s-a întors recent în țară pentru a-i recâștiga inima fostei lui iubite. I-a spus fetei în repetate rânduri că în cazul în care aceasta nu va accepta să se împace cu el, își va pune capăt zilelor

S-a spânzurat cu o funie de scările exterioare ale casei

Pe 19 august, Andrei a vorbit mai mult timp cu tânăra de la care ar fi primit numai refuzuri. A mers la un magazin din Cotnari și a stat alături de câțiva prieteni. Ulterior s-a întors acasă unde locuia cu frații și părinții săi și s-a spânzurat cu o funie de scările exterioare ale casei. Chiar tatăl său l-a găsit și a tăiat funia. Asta se întâmpla aproape de miezul nopții. Membrii familiei sale au început manevrele de resuscitare până când la locul tragediei a ajuns un echipaj medical. Medicii au încercat să-l readucă la viață, dar, din nefericire, nu au mai putut face nimic pentru el. A fost declarat decesul, iar polițiștii din Iași au deschis o anchetă.

Polițiștii au deschis în acest caz o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat

Oamenii legii fac anchetă.

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Ulterior se vor stabili cauzele decesului. Acum, familia lui se pregătește de înmormântare. Surse din cadrul anchetei au precizat că în trecut tânărul a mai avut tentative de suicid.

Tentativele de suicid sunt, din nefericire, întâlnite destul de des

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii.

Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă.

„Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socioeconomice precare și a conflictelor casnice.

Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic, pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de „antidoturi”, precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, acestea pot crește absorbția toxicelor ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.





Comentarii
  • Ce nu-mi place, coane, la sinucigasii astia, e ca fac treaba cu jumate de mana. Ce e aia sa te spanzuri si sa scapi ?
    De-un paregzamplu daca tragi un glont bine tintit, rezolvi problema. Fie ea si din amor.
    Eh, septembrie, septembrie, unde-s raliurile de-altadat’?

Adauga un comentariu