National

Momente dramatice la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Un bărbat infectat cu SARS-CoV-2 și-a pierdut viața după ce s-a aruncat de la etaj

Publicat: 23 oct. 2020
Institutul de Boli Infecțioase
Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București

Momente dramatice la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Un bărbat în vârstă de 51 de ani infectat cu noul coronavirus s-a aruncat de la etaj. Din păcate, pentru acesta nu s-a mai putut face nimic. Medicii au constat decesul, acesta suferind leziuni incompatibile cu viața.

”Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID – 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia.
S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București.

Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19. Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul ANMCS”, se arată în comunicatul de presă emis de Institutul Matei Balș.

Bilanț subru în România. Astăzi au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

Pe teritoriul României, până astăzi 23 octombrie 2020, au fost înregistrate 201.032 de cazuri de persoane care au fost infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea 144.429 au fost declarate vindecate. Față de ultima raportare din ziua precedentă, astăzi au fost confirmate 5.028 cazuri noi de infectare. Acest număr se referă strict la persoanele care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Virusul a făcut numeroase victime la nivel mondial. În România, până astăzi au fost raportate 6.245 de persoane care au decedat din cauza infecției cu COVID-19. Majoritatea aveau comorbidități.

5.028 de cazuri noi după 40.908 de teste efectuate

În decursul a 24 de ore, mai exact în intervalul 22.10.2020 (10:00) – 23.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 82 de decese provocate de noul coronavirus. Dintre acestea treizeci au fost femei iar 52 bărbați. Aceștia erau internați în spitale din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

 

Adauga un comentariu