Celebritati

Momente grele pentru Horia Brenciu: ”a plecat sa filmeze si sa regizeze printre ingeri” – FOTO

Publicat: 24 apr. 2019
6

Horia Brenciu este in doliu dupa vestea primita in miez de nopate despre tatal partenerei sale, Alice Dumitrescu. Socrul său, Dan Dumitrescu, fost regizor și operator de televiziune, a murit la vârsta de 76 de ani. 

Dupa ce in ianuarie si-a serbat ziua de nastere, in aceasta dimineata, Dan Dumitrescu, a trecut in nefiinta, lasand un gol imens atat in familie, cat si in lumea televiziunii:

 ”Dan Dumitrescu a plecat sa filmeze si sa regizeze printre ingeri. Un profesionist care a cladit alaturi de alti colegi Televiziunea Romana de acum 50 de ani. Am lucrat cu el mai bine de 40 de ani. 

Toate spectacolele de la Sala Radio si de la Ateneu ( din 1987 – Centenarul Cella Delavrancea – pana in 2010 – 65 de ani de la manifestatia anticomunista de ziua onomastica a Regelui Mihai – 8 noiembrie 1945) multe din episoadele Memoriei Exilului Romanesc. Am fost impreuna si la Versoix, la Regele Mihai, la George Antoniade in Spania, la Dan Badic, la Lausanne… Faceam o echipa speciala pentru ca modul in care colaboram se plasa intr-un orizont mult diferit de cel formal, presupus si impus de ce se cheama azi ”fisa postului”. Pentru amandoi aerul se compunea din oxigen, azot si televiziune. 

Vezi si: Cum a reactionat Horia Brenciu cand i s-a spus ca sotia sa este batrana

Iubeam meseria si incercam, pe cele mai interzise sensuri, sa lasam ceva in urma noastra. Dan se dedica neconditionat valorilor, momentelor si evenimentelor de mari emotii. Pe aceasta scara a valorilor ne-am intalnit, profesional si uman, si tot ce am facut impreuna poarta marca absolut speciala a profesionalismului, daruirii si solidaritatii lui. Am invatat mult de la el. Si din lupta in care fiecare isi sustinea ideile.

Dueluri care nu ne-au rupt niciodata, ci ne-au dat forta sa cladim, cu mijloacele televiziunii, ale spectacolului si ale puterilor noastre sufletesti, o arhiva a valorilor romanesti. Nu pot uita bucuria de pe chipul lui, la bratul doamnei Cella Delavrancea la 101 ani, din decembrie 1988!  Multumesc Dan! Pentru tot ce-am mesterit impreuna! Pentru daruirea si sacrificiul tau! Dincolo de semnatura de pe generic, in fiecare fotograma, bate inima ta! Adio drag prieten si coleg! Dumnezeu sa te odihneasca in Imparatia Sa! Condoleante Sanda, Alice, Horia si copiii!”, – este mesajul scris de Marilena Rotaru pe retelele de socializare. 
Citeste intreaga stire: Horia Brenciu, in doliu. Socrul sau a murit
 

Studio Videochat Iasi

Adauga un comentariu