International

Momentul exploziei din Beirut. Imaginile groazei cu deflagrația care a ucis zeci de persoane – VIDEO

Publicat: 06 aug. 2020
Momentul exploziei din Beirut
Explozia din Beirut a făcut mii de victime si peste 100 de morți

Momentul exploziei din Beirut a fost surprins de câţiva amatori care se deplasau cu o ambarcaţiune. Imaginile sunt cu adevărat cutremurătoare şi au un puternic impact emoţional. Beirut, Capitala Libanului a fost în centrul unei adevărate tragedii după ce pe data de 4 august 2020 o explozie a avut loc.

Momentul exploziei din Beirut a fost surprins de câţiva amatori

Pe imaginile surprinse de câţiva amatori se poate vede norul de fum creat în urma exploziei din Beirut. Imaginile sunt cu adevărat grozanice şi releva gravitatea exploziei. Cei care au asistat la începutul exploziei s-au arătat îngroziţi de imaginile văzute. Norul de fum şi explozia s-a format ca o ciupercă specifică unei bombe nucleare.

Conform specialiştilor, explozia a avut 10% din puterea unei bombe nucleare. Impactul undei de şoc s-a resimţit şi la sute de kilometri. Puterea a fost atât de mare încât şi la 10 kilometri distanţă, undă a făcut pagube materiale. Cipru a semnalat şi ea probleme din cauza exploziei care a avut loc pe data de 4 august.

Momentul exploziei devastatoare din Beirut a fost surprins pe film de un cameraman care filma o mireasă în ziua nunții, pe o stradă din capitala Libanului.

În imagini apare tânăra zâmbitoare și fericită ca peste doar câteva secunde suflul exploziei aproape că o doboară. Cei doi miri au scăpat cu viață, în imagini văzându-se cum părăsesc locul în fugă.

Zeci de morţi şi mii de răniţi

Până la ora redactării ştirii, în capitala Libanului sunt peste 4000 de persoane rănite ca urmare a exploziei şi peste 100 de victime au murit deja. Totuşi, situaţia se poate schimba de la moment la moment pentru că, printre persoanele rănite, sunt multe care se afla în stare gravă, iar şansele de supravieţuire a acestora sunt minime.

În Liban s-au decretat trei zile de doliu naţional pentru a deplânge pierderea de vieţi omeneşti. Explozia s-a produs în contextul unei situaţii grele din punct de vedere sanitar. Sistemul sanitar din Liban deja se confrunta cu cazuri de infectare generate de pandemia de COVID-19 de la nivel mondial.

Cauzele exploziei din Beirut

Conform datelor preliminare, 2700 de tone de nitrat de amoniu au explodat în capitala Libanului, Beirut. Autorităţile explică faptul că i-a avertizat pe judecătorii din ţară ca susbstante periculoase pentru oraş sunt stocate în Beirut. Condorm lui Badri Daher, şeful autorităţilor vamale din Liban, au fost trimise şase notificări către oficialii judiciari. Depozitele de nitrat de amoniu se afla de şase ani de zile pe teritoriul Libanului, în Beirut. Proprietarii depozitului nu au luat nicio măsură de siguranţă, iar acest lucru a dus la tragedia petrecută zilele trecute.

2700 de tone de nitrat de amoniu au explodat în Beirut, marți seară. Șeful autorității vamale din Liban, Badri Daher, spune că a avertizat în mod repetat puterea judecătorească din țară de substanțele periculoase care sunt stocate în portul din oraș. Daher a cerut ca substanța să fie re-exportată, însă autoritățile au refuzat să dea atenție acestei probleme

Sute de mii de locuitori au rămas fără locuinţă după ce oraşul este de nelocuit

Cel puțin 300.000 de oameni au fost strămutați din casele lor după explozia devastatoare care a avut loc, marți, în capitala libaneză, Beirut, spun guvernatorul orașului Marwan Abboud, citat de CNN.

„Sunt mai mult de 300.000 de cetățeni libanezi care nu mai pot dormi în propriile case. Jumătate din populația Beirutului au case în care nu se mai poate locui în viitorul apropiat”, a spus Abboud într-un interviu telefonic acordat televiziunii publice din Iordan.

Adauga un comentariu