Actualitate

Momentul în care bebelușul care a murit după botez este scufundat de preot în cristelniţă – VIDEO

Publicat: 02 feb. 2021
botez biserică Suceava
Preotul de la Suceava a scufundat copilul de 3 ori în cristelniță. Bebelușul de șase săptămâni a înghițit apă și a murit

Primele imagini de la botezul bebelușului de șase săptămâni de la Suceava au apărut în spațiul public. Momentul în care copilul este scufundat de preotul sucevean în cristelniță a fost imortalizat de o persoană prezentă la momentul care trebuia să fie unul fericit.

Din nefericire, la scurt timp după săvârsirea tainei Botezului bebelușul a decedat.

Filmarea botezului bebelușului de șase săptămâni de la Suceava, publicată în spațiul public

În mediul online au apărut primele imagini de la botezul bebelușului de șase săptămâni din Suceava. În imaginile video nu se văd momentele de după scufundare. Deși filmarea este scurtă, se poate observa faptul că preotul a acoperit cu mâna gura și nasul copilului. Apa, totuși, ar fi ajuns în corpul micuțului. După întreaga scenă, copilul a ajuns de urgență la cea mai apropiată unitate medicală, unde a și murit.

Autoritățile sucevene au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, după ce bebelușul din Suceava a murit, în noaptea de duminică spre luni, în urma scufundării în cristelniță, la botez.

„Bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă. Bebelușul de numai șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, la o biserică din Suceava. Copilul a fost resuscitat în biserică, a fost dus la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat la Anestezie și Terapie Intensivă, însă, din păcate, în cursul nopții a survenit decesul”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu.

Tatăl copilului înecat în cristelniță a oferit mărturii șocante

Părintele bebelușului din Suceava, care a plecat în Rai după ce s-a înecat în cristelniță, a făcut o serie de declarații sfâșietoare despre momentul cumplit. Niciunui părinte nu-i poate fi alinată durerea pierderii propriului copil! Încreștinarea pruncului a avut un final neașteptat de tragic. Bărbatul povestește cum s-a petrecut întregul eveniment.

Botezul micuțului de doar șase săptămâni a avut loc la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca, municipiul Suceava.

Tatăl copilului a făcut dezvăluiri cutremurătoare. Se pare că bebelușul nu trebuia să fie scufundat cu totul în apă, iar preotul ar fi trebuit să știe acest lucru.

În altă ordine de idei, băiețelul ar fi înghițit 110 ml de apă.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a afirmat revoltat tatăl, când băiatul era încă în viață, potrivit Monitorul de Suceava.

Reacția bisericii

Protopopul Doru Budeanu, de la Protopopiatul Sucevei, a oferit prima reacția vis a vis de cazul bebelușului înecat în cristelniță. Acesta susține faptul că, într-adevăr, micuțul a fost scufundat complet în apă, dar afirmă că acest lucru nu reprezintă o greșeală.

„Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, a declarat protopopul Doru Budeanu.

Comentarii
Adauga un comentariu