National

Monica Anisie: „Acele festivități de deschidere să fie evitate”

Publicat: 08 sept. 2020
Ministrul Educației Monica Anisie a vorbit despre copiii care nu au curent în case
Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării

Monica Anisie, ministrul Educației, a vorbit în această seară despre începerea noului an școlar. Aceasta a recomandat ca în unitățile de învățământ unde nu există apă sau nu pot fi asigurate condițiile minime de igienă, cursurile să continue on-line. De asemenea aceasta a afirmat că decizia în legătură cu începerea școlii este luată de direcțiile publice de sănătate publică.

„Recomandarea mea pentru o astfel de situație în care nu există nici măcar apă este să continue învățarea în sistem online”, a spus Monica Anisie.

Monica Anisie a menționat că autoritățile locale trebuie să caute soluții. De asemenea a solicitat inspectoratele școlare să comunice primăriilor ce necesități sunt, dar și dacă se află în posibilitatea de achiziționare a containerelor sanitare. Ministrul Educației a solicitat conducerii unităților de învățământ să evite organizarea festivităților de începere a anului școlar.

„Acele festivități de deschidere să fie evitate, să nu îi mai expunem în plus pe elevi și pe părinți. Le recomand să fie precauți, să încerce să evite o altfel de festivitate, dar dacă doresc să o facă în spații deschise, punând scaune pentru fiecare elev în parte, să se pătreze distanța”, a mai spus ministrul Educației.

Monica Anisie, despre cazul în care un elev se îmbolnăvește: „Să nu apară acea stigmatizare”

Monica Anisie, despre cazul în care un elev se îmbolnăvește: „Să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit”. Miercuri seara, ministrul Educației a transmis un mesaj important. Mesajul cuprinde un apel privitor la situația în care un copil care se îmbolnăvește, să nu fie stigmatizat atunci când revine la cursuri.

„Aş vrea să fac un apel – dacă cumva se întâmplă să existe un caz de îmbolnăvire, aş face apel către părinţi, către profesori, către elevi să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit. Nimeni nu îşi doreşte să se îmbolnăvească, nimeni nu îşi doreşte acest lucru. S-a întâmplat, prin urmare, dacă revine la cursuri, revine pentru că este sănătos”, a declarat Anisie, la postul public de televiziune.

Monica Anisie, despre cazul în care un elev se îmbolnăvește: „Să nu apară acea stigmatizare”

Monica Anisie îndeamnă elevii „să păşească cu încredere către unitatea de învăţământ, să vină în spaţiul şcolii la cursuri”.

„Dar, în acelaşi timp, fac un apel către toată lumea să respecte cu stricteţe normele de combatere a îmbolnăvirilor. Este important să fim educaţi, este important să rămânem sănătoşi”, a precizat ministrul Educaţiei, la TVR.

Monica Anisie, despre redeschiderea școlilor: ”În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare”

Monica Anisie a anunțat că decizia referitoare la modul în care elevii se vor prezenta la cursuri se află în mâinile consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ. De asemenea, aceasta a mai arătat că, în prezent, în cabinetele școlare nu sunt suficienți medici sau asistente.

„Decizia este la nivel de unitate de învăţământ, adică la consiliul de administraţie. Consiliul de administraţie propune scenariul pe care îl vor alege, propune inspectoratului şcolar şi Direcţiei de Sănătate Publică, urmând ca acestea să avizeze şi Comitetul Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe acest scenariu”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a precizat că astfel decizia va fi luată la nivel local.

„Am dat în felul acesta autonomie locală, pentru că directorul unităţii de învăţământ, directorul de la DSP local pot şti cel mai bine ce se întâmplă local, nu de la nivel central să luăm pentru toată lumea aceeaşi măsură”, a explicat ministrul.

Adauga un comentariu