Actualitate

Monica Anisie: „Copiii care nu au acces la internet vor primi acasă materiale didactice“

Publicat: 07 nov. 2020
Ministrul Educației Monica Anisie vorbește la microfon
Monica Anisie, ministrul Educației

Monica Anisie, minsitrul Educației, a anunțat un set de măsuri luate pentru trecerea totală la învățământul online. Printre acestea se numără eliminarea tezelor, organizarea unor webinarii pentru profesori și posibilitatea primirii acasă a materialelor didactice de către copiii care nu au acces la internet.

Monica Anisie anunță astăzi, 7 noiembrie, pe pagina sa de de Facebook, că Guvernul României a decis ca de luni elevii să continue educația în mediul online.

„Mulți contestatari ai acestor măsuri vorbesc despre rata scăzută a infectărilor în școală, venind cu exemplul altor țări din Europa, unde învățământul continuă în varianta clasică. Această abordare este una extrem de periculoasă, pentru că prezintă incomplet realitatea! Potrivit specialiștilor, mare parte dintre copii sunt potențiali transmițători asimptomatici ai virusului. Prin urmare, cifrele referitoare la rata infectării în rândul elevilor nu prezintă o imagine elocventă a situației”, scrie Monica Anisie.

Monica Anisie: „Copiii care nu au acces la internet vor primi acasă materiale didactice“

Ministrul Educației a prezentat o serie de măsuri luate la minister pentru trecerea totală la învățământ online. Astfel, toți profesorii care au nevoie de îndrumare pentru învățarea online vor beneficia, începând de marți, de webinarii, pentru fiecare materie, coordonate de experți din minister.

De asemenea, Monica Anisie a anunțat că săptămâna viitoare vor fi distribuite în țară încă 18.000 de tablete.

„Copiii care nu au acces la Internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice pentru a asigura continuitatea învățării. Avem exemple de bune practici excepționale în fiecare județ, de la cadre didactice dedicate, pe care le voi face publice, începând cu săptămâna viitoare, pentru că merită să devină exemplu”, a mai scris ministrul Educației pe Facebook.

„Tezele școlare nu se mai susțin în acest an școlar“

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat sâmbătă, 7 noiembrie, că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar 2020-2021, acestea fiind înlocuite cu evaluarea sumativă.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie: „Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor continua pregătirea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2021“

Ministrul Educației a precizat că va continua pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2021.

„Fac un apel către toți inspectorii să verifice realizarea orelor online conform orarului și programei și îi rog pe directorii de unități de învățământ să acționeze în consecință în cazul în care un cadru didactic refuză să își țină orele. La Vrancea și Dâmbovița s-au luat deja astfel de măsuri. Îi rog și pe părinți să semnaleze școlii dacă observă astfel de situații.

Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”, a menționat Monica Anisie.

Ministrul a făcut anunțul în condițiile în care a fost luată deja decizia ca toate școlile din România să treacă în scenariul roșu, care presupune învățarea exclusiv online.

Comentarii
Adauga un comentariu