Actualitate

Monica Anisie, despre școala online: „Generația actuală, un exemplu de adaptare“

Publicat: 17 nov. 2020
Monica Anisie explică
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis astăzi, 17 noiembrie, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Elevului și Studentului. Monica Anisie este de părere că generația actuală este un exemplu de adaptare la noua realitate.

Ministrul Educației consideră că elevii și studenții trebuie să primească în continuare susținere pentru a afla beneficiile educației, iar tinerilor le cere să continue să își exprime părerea cu privire la viitorul educației.

„Ziua Internațională a Elevului și Studentului e momentul oportun să îi sărbătorim pe toți cei care reprezintă viitorul României, elevi și studenți care învață, cu o maturitate și o asumare demne de toată admirația, să se adapteze unor schimbări bruște de viață.

Pot spune că generația actuală constituie un exemplu de adaptare pentru noi, părinții și profesorii, la noua realitate; este unică prin potențialul său de a își dezvolta un de abilități care să o ajute să facă față cu succes provocărilor viitorului”, a scris, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Monica Anisie.

Monica Anisie: „Continuați să vă exprimați părerea, propunerile și temerile, mai ales în contextul actual“

Minsitrul Educației le trasnmite elevilor și studenților că așteaptă de la ei propuneri de sistemul de educație din România în contextual pandemiei de COVID-19.

„Iar voi, dragii mei, continuați să vă exprimați părerea, viziunea asupra viitorului educației, propunerile și temerile, mai ales în contextul actual. La mulți ani tuturor elevilor și studenților!”, a mai scris Monica Anisie pe pagina sa de Facebook.

O învăţătoare se revoltă în legătură cu şcoala online: „Au sacrificat, din nou, copiii!“

O învăţătoare din Botoşani a postat un mesaj de revoltă pentru decizia autorităţilor la începerea şcolii online. Florentina Dănilă a menţionat faptul că prin începerea cursurilor exclusiv online au fost din nou sacrificaţi copiii.

Învăţătoarea explica faptul că şi-a cumpărat echipamente din proprii bani şi că este foarte dificil să-i înveţe pe copii, mai ales pe cei din clasele I şi pregătitoare să scrie şi să citească online.

Florentina Dănilă predă de zeci de ani la Liceul Pedagogic din Botoşani şi a afirmat faptul că, odată cu începerea şcolii online, se simte dezarmata. De două săptămâni de când judeţul Botoşani a intrat în scenariul roşu, învăţătoarea se confrunta cu un sistem online care se dovedeşte greu de gestionat în contextul în care aceasta preda la o clasă pregătitoare.

Conform învăţătoarei sunt foarte multe cazuri în care copiii sunt lăsaţi singuri acasă rămânând în grija fraţilor mai mari, sau chiar singuri. Acest lucru este cauzat de faptul că părinţii trebuie să plece la serviciu. În acest context este dificil de gestionat o clasă în care mulţi dintre cei care sunt logaţi online sunt singuri în casă.

Belgia redeschide unitățile de învățământ, în plină pandemie

Belgia a redeschis şcolile, începând de luni, 16 noiembrie. Toţi elevii până la 14 ani vor reveni în clase cu prezenţă 100 la sută, în timp ce adolescenţii din clasele superioare ale ciclului secundar vor învăţa în sistem hibrid.

Elevii din Belgia revin la şcoală, începând din 16 noiembrie, după o vacanţă de toamnă prelungită, scrie Ziarul de Belgia, citat de Edupedu. În timpul săptămânii, toţi elevii până la 14 ani vor reveni în clase, cu prezenţă 100 la sută. În schimb, adolescenţii din clasele superioare vor învăţa în sistem hibrid – 50 la sută la şcoală, iar restul online.

Comentarii
 • Care adaptare?Dupa vrei 5 6 ore de stat la monitor zici ca e zombi.Nu vor sti sa vorbeasca fata in fata,cand se va termina sau diminua starea actuala.Sa nu mai vorbim din punct de vedere psihologic unde este greu pentru un adult,apoi pentru un copil.Asa ca Dnei.ii transmit S….R,iar tuturor elevilor si studentilor un sincer La Multi Ani!

 • Da !
  Sub acoperirea crizei, slugile sau pervetitii pe creier ale capitalismului, pt ca Romania sa ramana colonie stabila dau lovitura finala invatamantului romanesc: examene tip pisa, ascunderea identitatilor candidatilor pt examenele nationale.
  Etc., etc.

 • Îți doresc sa te țină cineva cu forța 24 de ore cu ochii deschiși într-un monitor Anisie! Sa fii băgată la întuneric o ora și apoi iar ținută cu ochii în monitor 24 de ore. După o luna sa vii la interviu la gigi24. #MMDJ

 • Daca asta care preda la pedagogic nu face fata, atunci un profesor de 58 de ani poate? Care deja e ruinat fizic de boli de la lipsurile din Comunism… Scoala online e buna. Dar numai pentru elevii foarte constiinciosi si buni autodidacti. Dar in Romania sunt rari.

 • … numa’ tampenii spune si face tanti asta … e vraiste in capu ‘ei … sau vid …
  … eu, cu doi copii, ma trec apele cand vin acasa … e al doilea serviciu … trebuie sa-i ajut la teme … pe cel mare, care e intr-a noua, trebuie sa-l ajut la mate si fizica … si e la un liceu bun … pe cel mic il ajuta nevasta-mea … da’ cu copiii aia care n-are cine-i ajuta, ce se va intampla??? ca nu toti parintii se pricep … va fi vai de capu’ lor … salahor cu carca in vest, asta-i asteapta …

Adauga un comentariu