National

Monica Anisie: „Ceea ce este clar în acest moment este că începem școala”

Publicat: 05 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Anisie Ceea ce este clar în acest moment este că începem școala
Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit astăzi, 5 august 2020, despre reînceperea anului școlar. Aceasta a încercat să definească fiecare scenariu în parte. De asemena a dorit să răspundă celor mai întâlnite întrebări venite de la telespectatori.

”Ceea ce este clar în acest moment este că începem școala. Și este foarte important pentru că ne dorim un învățământ de calitate, dar în același timp ne dorim ca toți elevii și profesorii să fie în siguranță la școală. Trebuie să spunem încă de la început tuturor că decizia este una descentralizată, la nivelul localității. Prin urmare, unitatea de învățământ știe cel mai bine care este situația din punct de vedere al infrastructurii dar și din punct de vedere al îmbolnăvirilor.

Prin urmare, în cadrul Consiliului de Administrație al unității de învățământ, se stabilește scenariul, după care se va transmite către Inspectoratul Școlar Județean care, împreună cu DSP, analizează și din punct de vedere epidemiologic situația dar și din punct de vedere a ceea ce școala a decis în consiliul de administrația și împreună în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vor lua decizia suspendării cursurilor”, a declarat Monica Anisie.

Klaus Iohannis a anunțat astăzi reluarea cursurilor preuniversitare începând din toamna aceasta

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că anul școlar în România va începe pe data de 14 septembrie 2020.

„Pe 14 septembrie începe noul an școlar pre-universitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală”, a declarat Klaus Iohannis.

Vor exista trei șcenarii și fiecare unitate de învățământ va decide după care dintre acestea va funcționa. Se va ține cont de situația concretă din localitate sau chiar din școală.

„Am avut o întâlnire foarte importantă cu premierul, mai mulți miniștri și secretari de stat. Am discutat despre situația învățământului și măsurile specifice în vremuri de pandemie. Am tras câteva concluzii și s-au luat decizii. În săptămânile care urmează toate vor fi detaliate. Important pentru elevi, pentru părinți, pentru societate: pe 14 septmebrie începe nul an școlar preuniversitar. Vor merge majoritatea fizic la școală”, a declarat președintele.

Care sunt cele trei șcenarii

  1. scenariul verde: mai puțin de o persoană detectată cu COVID în ultimele 14 zile
  2. scenariul galben: între 1-3 persoane detectate zilnic în zonă cu COVID
  3. al treilea scenariu, cel roșu: mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă

„Scenariile descriu ce se întâmplă în școală. Felul în care va funcționa fiecare unitate va fi decis local pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia pe ce scenariu se merge: scenariul verde – se țin cursuri normale, scenariul roșu – cursuri online, scenariul galben – parte din cursuri la școală, o parte online”, a adăugat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu