Actualitate

Monica Anisie își recunoaște neputința: „Școala românească nu este o şcoală care să ajute copilul sau tânărul!“

Publicat: 26 mai 2020

Ministrul Educaţiei vine cu o declarație controversată și spune că şcoala românească nu este o şcoală care să ajute copilul sau tânărul. Monica Anisie susține de asemenea, că nu a putut face mai multe în cele 7 luni de mandat.

Monica Anisie dă vina pe foştii ministrii ai Educaţiei pentru situaţia din învăţământ.

”Sunt de acord că şcoala românească nu este o şcoală care să ajute copilul sau tânărul, sunt ministru de aproape 7 luni. Aş fi putut eu să rezolv în 7 luni ce nu au reuşit miniştrii dvs în toţi aceşti ani de mandat ?

Nu trebuie să îmi răspundeţi, apreciez dacă vă răspundeţi singuri în tăcere”, a declarat Monica Anisie.

Comentarii
 • Ceva se intampla,pentru ca si Basescu spunea ca scoala scoate niste tampiti.Oare profesorii n-au nici o vina,de vina sunt numai ministrii,de orice culoare politica?Oare profesorii sunt destul de educati in marea lor majoritate?

 • terminati-o ma cu scoala voastra.. 😉 acuma e totu pe jmekerie.. 😉 se stie deja.. 😉 care pe care.. 😉 asa a fost fiecare pt el in toata istoria.. 😉 restu e de fatada.. 😉 praf in ochi pt fraeri.. 😉 invatativa plozii jmekerie si o sa reuseasca in viata.. 😉 dak nu.. 😉 sta si o suje la patron toata viata lui cu stres pana intra in sicriu.. 😉

 • terminati-o ma cu scoala voastra.. 😉 acuma e totu pe jmekerie.. 😉 se stie deja.. 😉 care pe care.. 😉 asa a fost fiecare pt el in toata istoria.. 😉 restu e de fatada.. 😉 praf in ochi pt fraeri.. 😉 invatativa plozii jmekerie si o sa reuseasca in viata.. 😉 dak nu.. 😉 sta si o suje la patron toata viata lui cu stres pana intra in sicriu.. 😉

 • O inconstienta! Mai spune ca se gandeste la elevi….Ea nu stie cum sa faca mai repede niste achizitii inutile pentru a umfla conturile partidului. 10 mil de euro pe masti? Asta in conditiile in care in unele comune scolile stau sa cada pe elevi iar grupurile sanitare sunt inexistente.

 • E dezastru ce se intampla acum! Nicio secunda nu conteaza elevul, psihicul acestuia, tot ceea ce conteaza e sa ” iasa cadrul didactic” onorabil din asta! Trist, se pare ca n-am invatat nimic din aceasta drama mondiala!!! Ipocrizia sa traiasca!
  La ….depresie inainte, ca de meltenism nu scapam!

 • Prima masura care trebuie luata pentru a atrage tinerii foarte buni in invatamant este TRIPLAREA SALARIILOR in tot sistemul de invatamant, de la educatoare pana la profesorul universitar, si pentru tot personalul nedidactic! Asa cum sunt acum inmultite cu 3 !!!

  Salariile din invatamant sunt de mizerie.

  Un sef de promotie de la o universitate tehnica (de exemplu) a invatat 4 ani licenta, 2 ani master si 3 ani doctorat (la doctorat bursa este de 1500 lei !!! cu care trebuie sa te intretii, iar daca ai o familie nici nu se poate vorbi de trait in Romania) si apoi intra in invatamanul superior ca asistent universitar cu aprox. 2600 lei !!! (dupa 9 ani de studiu).

  Cum altfel sa atragem tinerii foarte talentati in acest sistem de invatamant ?

  Majoritatea celor foarte buni au plecat din tara, si continua sa plece. Nu numai doctorii au plecat din Romania (carora PSD-ul a avut grija sa li se tripleze salariul, ba chiar la unii doctori din spitale li s-a marit salariul de 4 ori !!!), ci au plecat absolventi de la toate facultatile foarte bine pregatiti (IT, matematica, fizica, chimie, electronica, constructii, etc).

  Dupa triplarea salariilor, trebuie bagati bani in constructia/renovarea scolilor si in dotarea scolilor. Cum tuturor doctorilor li s-a dat cu ceva timp in urma cate un laptop, asa trebuie sa se dea si profesorilor, iar elevilor sa li se dea laptopuri/tablete (la toti copiii) cu conexiune la net, platite din fondurile statului.

  Daca un ministru ar dori sa faca ceva pentru invatamantul romanesc, ar trebui sa inceapa cu cele de mai sus. Iar daca tinerii extraordinari vor veni in invatamant vor sti sa predea materia (stufoasa sau nu) si sa se faca intelesi de elevi. Deci vor veni si schimbarile din programele disciplinelor, de care se leaga toata lumea.

  Dar toate trebuie facute in ordine si cu multa intelepciune. Oare exista vreo persoana care sa inceapa o adevarata revolutie in invatamant ? Repet primul lucru este salarizarea in sistemul de invatamant (care va aduce o adevarata competitie intre tineri), fara de care nu se mai poate face nimic in Romania !

Adauga un comentariu