Actualitate

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: „Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili după încheierea stării de urgență. Examenele, cel mai probabil în luna iulie“ – LIVE TEXT / VIDEO / UPDATE

Publicat: 07 apr. 2020

Ministrul Educației Monica Anisie va susține declarații de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor.

UPDATE: „Pentru siguranța noastră, s-au suspendat cursurile două săptămâni. Ulterior cursurile au rămas suspendate după decizia președintelui. La acest moment se țin cursuri online, dar sunt și locuri unde acest lucru nu este posibil. Am început să asigurăm tablete pentru elevii din comunitățile dezavantajate. Am avut consultări cu mai mulți parteneri din învățământ, cu care am agreat măsurile ce se impun odată cu reluarea cursurilor. Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de situației pandemiei de coronavirus.

Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția de coronavirus din România și măsurile comunicate de Comitetul pentru Situații de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență. În funcție de data reluării cursurilor, examenele ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen și examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Sesiunea de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată. Tezele se vor susține doar acolo unde este posibil, iar materia este cea predată până la întreruperea cursurilor. Admiterea la ciclul de licență se va organiza după examenul de bacalaureat.

Examenele pentru masterat și doctorat se vor susține după examenul de licență. Conform informărilor primite de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am emis şi un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naţionale, evaluările pentru clasele  a II-a, a IV-a şi a VI-a, dar şi olimpiadele şi concursurile şcolare. Ministrul a mai anunțat că situația școlară se va încheia cu minimum note. Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor. Totul depinde de deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Trebuie să avem răbdare, să rămânem în casă și să ne continuăm activitățile de învățare în casă. Sunt convinsă că în curând vom reveni la viața noastră obișnuită“ , a spus Monica Anisie.

Știrea inițială

Astăzi, de la ora 14.00, ministrul Educației Monica Anisie va susține declarații de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor. Declarațiile de presă vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării.

„Suntem conştienţi că nu toţi elevii au posibilitatea de a avea acces la învăţarea online şi studiile pe care le-au făcut chiar şi reprezentanţii elevilor în ultima perioadă, dar şi cele realizate de către Ministerul Educaţiei arată că peste 60% dintre elevi îşi continuă învăţarea de acasă în spaţiul online. Este o provocare atât pentru profesori, cât şi pentru elevi. (…) Sunt şi elevi care nu au acces la acest tip de învăţare. (…)

Şi pentru aceştia MEC a luat în calcul un parteneriat cu Televiziunea Română pentru ca aceştia să îşi continue învăţare. (…) Fac un apel la colegii mei profesori ca după reluarea propriu-zisă a perioadei în care sunt suspendate cursurile să participe activ la această legătură cu elevii, şi anume, să încerce să găsească soluţii astfel încât legătura cu elevul să fie stabilită pentru fiecare profesor”, a spus ministrul.
Adauga un comentariu