Magazin

Monica Lewinsky, fotografiata dupa un deceniu in care a lipsit din viata publica – FOTO

Publicat: 15 iul. 2014

Monica Lewinsky este probabil cel mai cunoscut intern angajat vreodata la Casa Alba, unde a lucrat intre 1995 si 1996. Zvonurile despre o relatie intre ea si Bill Clinton, al 42-lea presedinte al Statelor Unite, au alimentat unul dintre cele mai importante scandaluri politice din anii ’90. Desi a fost transferata la Pentagon, in 1996, iar aventura cu Presedintele a incetat la scurt timp dupa aceea, confidentele pe care Lewinsky i le-a facut unei colege de munca aveau sa aduca la lumina toate secretele relatiei extraconjugale.

Citeste si: Hillary si Bill Clinton, divort de 120 de milioane de dolari?

Linda Tripp, angajata la Pentagon si prietena apropiata a Monicai Lewinsky, a inceput sa inregistreze convorbirile telefonice cu aceasta din urma, la sfatul agentului literar Lucianne Goldberg, unul dintre criticii vocali ai Presedintelui. Cele douazeci de ore de inregistrari, in care Tripp insista ca Lewinsky sa descrie in detaliu relatia cu Bill Clinton si sa pastreze cadourile de la acesta, au ajuns la procurorul Kenneth Star, care avea sa conduca investigatia. Conform spuselor tinerei, care avea doar 22 de ani in 1995, ea si presedintele Clinton au intretinut relatii sexuale de noua ori, scrie Mediafax.

Ancheta care a urmat a dus la suspendarea lui Clinton, acuzat de sperjur si obstructionarea justitiei. Desi a fost achitat pentru ambele capete de acuzare, cariera sa politica a avut serios de suferit. Lewinsky, in schimb, a incercat sa profite de pe urma celebritatii dobandite. Chiar daca imunitatea pe care care a primit-o in schimbul marturiei in proces restrictiona temele pe care le putea aborda public, Monica a lansat o autobiografie si a participat la interviuri care i-au adus mai mult de un milion de dolari.

Citeste si: Hillary Clinton, despre Monica Lewinsky: O prostuta narcisista

Datoriile enorme acumulate in timpul procesului au facut-o sa lanseze o colectie de genti si sa faca reclama unor produse de slabit, dar, dupa ce a observat ca nu se poate detasa de imaginea creata de tabloide, Lewinsky s-a autoexilat si a parasit Statele Unite, in 2005.

In cei aproape zece ani petrecuti la Londra, ea si-a finalizat studiile, reusind sa obtina o diploma de masterat in psihologie la London School of Economics. Din pacate insa, notorietatea a impiedicat-o sa obtina o slujba in marketing sau comunicare si, dupa spusele ei, nu a reusit sa se angajeze cu norma intreaga sau sa aiba o relatie pe termen lung, pana in prezent. Recent, Lewinsky a acordat primul interviu dupa zece ani, in revista Vanity Fair. „Sunt hotarata sa am un sfarsit diferit la povestea mea”, a declarat ea, si „spunandu-mi povestea voi fi capabila sa ii ajut pe altii in cele mai grele momente de umilire”.

Citeste si: SEX la Casa Alba: „N-are cum sa nu-ti placa!” – dezvaluiri FIERBINTI despre Clinton si stagiara lui

Lewinsky sustine ca s-a ferit sa apara in public, in special in timpul campaniei pentru candidatura prezidentiala a Democratilor, din 2008, pentru a nu ii afecta sansele lui Hillary Clinton. Paparazzi americani au surprins-o insa pe Monica, pe aeroportul din Los Angeles, la scurt timp dupa ce Hillary si-a lansat memoriile, in mijlocul speculatiilor cu privire la o noua candidatura. „Fiind constienta ca puteam sa fiu folosita ca o unealta in favoarea stangii sau a dreptei, am tacut timp de aproape un deceniu. Nu am de gand sa imi pun viata pe pauza pentru inca opt sau zece ani”, a spus ea.loading...

Adauga un comentariu