Actualitate

Monica Macovei loveste prin Kovesi

Publicat: 19 feb. 2019
1

O ancheta de exceptie, publicata pe site-ul Flux24, ne reaminteste o serie de detalii din trecutul celor doua doamne, care explica planul de viitor al acestora. In esenta, se da raspuns intrebarii de ce Monica Macovei, care s-a opus promovarii Laurei Codruta Kovesi in functia de sef DNA, o sustine cu atata fervoare astazi.

Raspunsul scurt la intrebarea de mai sus este ca, daca si numai daca Laura Codruta Kovesi ajunge procuror sef al Uniunii Europene, Monica Macovei, la randul ei, poate deveni principalul consilier al acesteia. O pozitie de mare putere si influenta la nivelul Uniunii Europene.

Pentru Monica Macovei, astazi nu se creioneaza nicio alta solutie pentru a ramane in carti. Si asta in ciuda faptului ca a jucat in roluri principale in mandatele de parlamentar pe care le-a avut la Uniunea Europeana. Evident, cu sprijnul masiv al lui George Soros, caruia i-a servit interesele. Pentru moment cel putin, Monica Macovei nu se afla pe radarul niciunui partid politic pentru a fi inscrisa pe lista candidatilor la europarlamentare. Cat priveste participarea ei la o competitie politica interna in viitor, cum ar fi alegerile parlamentare din 2020, si aceasta sansa este practic nula, intrucat, in raport cu Romania si cu romanii, prin politicile pe care le-a promovat, Monica Macovei este total compromisa.

Daca contractul Bechtel, in care Monica Macovei a fost la un moment dat implicata pentru un prezumtiv prejudiciu de 40 de milioane de euro, pare a fi definitiv clasat, nu acelasi lucru se poate spune si despre violarea arhivei secrete SIPA, unde, tehnic vorbind, oricand Monica Macovei poate fi anchetata si condamnata.

Tinand cont fie si numai in linii mari de toate aceste circumstante, e clar ca, pentru a-si proteja libertatea, pentru a-si prezerva puterea si influenta la nivelul Uniunii Europene, dar si pentru a-si asigura in continuarea un trai linistit si indestulat, Monica Macovei are nevoie sa obtina un post de consilier pe langa viitorul procuror sef al Uniunii Europene. Aici, protectia lui George Soros nu este suficienta. O garantie a acestei pozitii de eminenta ceusie in viitorul Parchet European nu o poate avea Monica Macovei decat in masura in care castigatorul competitiei va fi Laura Codruta Kovesi.

Ei bine, tinand cont de toate aceste circumstante, Flux24 face o excelenta analiza a relatiei dintre cele doua doamne pe parcursul timpului, o analiza care il readuce in discutie pe Florian Coldea ca personaj cheie, generator al unei spectaculoase rasturnari de situatie in raportul Kovesi-Macovei. In esenta, ni se reaminteste faptul ca Monica Macovei s-a opus cu inversunare numirii Codrutei Kovesi in functia de sef DNA, principala acuzatie adusa acesteia fiind lipsa elementara de experienta in lupta anticoruptie. Aceasta opozitie a fost facuta pe fata, prin declaratii publice, formulate pe un ton categoric si violent. In urma aranjamentului dintre Traian Basescu si Victor Ponta, cu prilejul incheierii faimosului Pact de coabitare, Laura Codruta Kovesi a fost totusi numita la varful DNA, cu toate consecintele care au urmat. Inclusiv in ceea ce-l priveste pe Victor Ponta. In scurt timp, a fost deschis in mod spectaculos dosarul penal Bechtel, in care una dintre personalele implicate, care urmau sa fie atent cercetate, era insasi Monica Macovei. Ar fi fost sfarsitul carierei poltice a acesteia. Monica Macovei insa a apelat la omul cheie. La generalul Florian Coldea. Acesta i-a acordat protectie. Si a convenit cu Laura Codruta Kovesi inchiderea dosarului. In paranteza fie spus, a fost exact perioada in care s-a conturat in linii mari politica DNA. Protectie absoluta pentru toate companiile mari cu capital strain si punerea tunurilor pe companiile cu capital romanesc.

A fost momentul cheie, care a stat la baza parteneriatului dintre cele doua doamne. In plan european, Monica Macovei si-a utilizat de atunci si pana in prezent intreaga influenta pe care o are pentru a o sustine neconditionat pe Laura Codruta Kovesi iar, in prezent, pentru a incuraja promovarea ei de catre cancelarul german Angela Merkel in inalta functie de procuror sef al Parchetului European. Si sa ne reamintim, daca tot vorbim despre influenta Monicai Macovei, ca la origine acest proiect al Parchetului European o are chiar pe ea drept principal autor. O idee extrem de convenabila pentru nucleul dur al Uniunii Europene si in primul rand pentru Germania, care, incepand din 2021, va avea posibilitatea sa extinda experimentul facut prin DNA in Romania la nivelul statelor din estul Uniunii Euopene. Se va pune astfel in functiune o masinarie pentru zdrobirea unor afaceri, care vor fi puse pe lista neagra, pur si simplu pentru ca vor fi concurente ale concernelor apartinand nucleului dur UE si, in aceeasi masura, o masinarie de zdrobit oameni politici, pusi si ei pe lista neagra, intrucat se vor opune acestui proces.

Daca pentru noi parteneriatul dintre cele doua doamne poate fi toxic si chiar exploziv, pentru nucleul dur UE el este benefic. Asa ca, in mod garantat, Monica Macovei va deveni eminenta cenusie a noului Parchet European din functia de consilier al procurorului sef, cu conditia ca acest procuror sef sa devina Laura Codruta Kovesi. Iar prin instalarea Monicai Macovei drept consilier, sa retinem ca Berlinul va avea o parghie suplimentara de control asupra Laurei Codruta Kovesi.

Adauga un comentariu