Sport

Monica Niculescu, invinsa de Stosur in „sferturi” la Doha

Publicat: 17 feb. 2012
1

Monica Niculescu (locul 31 in clasamentul WTA) a fost eliminata in „sferturile” turneului de la Doha (dotat cu premii totale in valoare de 2,168 milioane de dolari), jucatoarea din Romania fiind invinsa de Samantha Stosur (scor 6-2, 2-6, 6-3). In primul set, Stosur a lovit puternic, a servit bine si nu a dat nici o sansa adversarei. Sportiva din Australia a dictat ritmul setului intai, unul castigat fara emotii: 6-2 (Samantha a condus la un moment dat cu 5-0). Mult mai bine a jucat romanca in setul secund.

Monica a facut break in primul game, iar scorul a devenit 2-0 dupa ce s-a impus si pe propriul serviciu. Treptat, Monica a devenit mult mai agresiva, loviturile au fost precise, iar tabela a aratat, la un moment dat, un incredibil 5-1 in favoarea sa (a mai reusit un break). Pana la urma, Niculescu s-a impus cu 6-2, iar meciul a ajuns in decisiv.

Inceputul setului al treilea a fost, din pacate pentru Monica, unul in care Samantha a condus ostilitatile in special datorita fortei loviturilor. Dupa ce a fost condusa cu 3-1, Niculescu a revenit superb si a egalat situatia la trei. Stosur si-a revenit rapid, iar castigatoarea de la US Open (din 2011) s-a impus cu 6-3 si a obtinut calificarea in semifinale.
Pentru performanta de la Doha, Niculescu va primi un cec de 44.250 de dolari si 225 de puncte in clasamentul WTA.

Adauga un comentariu