Actualitate

Monica Pop, despre Ivermectică: „Orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți“

Publicat: 28 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Pop despre Ivermectică Orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți
Medicul Monica Pop, Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, a discutat cu medicul Ion Alexie, din Statele Unite ale Americii, despre tratamentul cu Ivermectină administrat celor infectați cu COVID-19.

Monica Pop susține că există o reticență față de tratamentul cu Ivermectină pentru că scopul comercial predomină în lumea terapeutică.

„Există o reticență, pentru că din păcate scopul comercial predomină în lumea terapeutică. Atâta timp cât ai văzut un rezultat pozitiv la un medicament trebuie folosit, după părerea mea, imediat, mai ales într-o maladie care nu are alt tratament exact“, a declarat Monica Pop.

Medicul Ion Alexie: „Tratamentul cu Ivermectină a scăzut mortalitatea cu 75%“

Medicul român din Statele Unite ale Americii a precizat că, potrivit unei prezentări făcute de un medic din Anglia, tratamentul cu Ivermectină a scăzut mortalitatea cu 75%.

„Este o prezentare a unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Liverpool unde a făcut o analiză care arată clar că, per total, Ivermectina a scăzut mortalitatea cu 75%. Deci o eroare chiar dacă nu era de 75% sau să zicem că scade la 50% sau chiar și cu 20%, dar e un rezultat imens, pentru că Remdesivirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, Arbidolul nu s-a dovedid niciodată să scadă mortalitatea, pentru că Favipiravirul nu s-a dovedit niciodată să scadă mortalitatea, ci numai steroizii s-au dovedit”, a menționat Ion Alexie.

Monica Pop: „Orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți“

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală este de părere că orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți.

„Nu trebuie minimalizat niciun medicament pentru că oamenii au făcut ce au putut și au folosit ceea ce au avut la îndemână în momentul respectiv. S-au salvat foarte multe vieți pentru că infecționiștii spun că la fiecare infectat există cam cinci contacți care au făcut boala aceasta și care nu au ajuns niciodată în atenția autorităților pentru că s-au vindecat. Deci numărul de vindecați e mult mai mare decât știm noi că este, însă – încă o dată spun – orice fel de medicament în plus e un pas și duce la salvare de vieți”, a mai spus Monica Pop.

Ivermectina a fost avizată de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii a avizat folosirea Ivermectinei în studii clinice la fel ca şi în multe alte ţări. Preşedintele Comisiei de Specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii pe Boli Infecţioase, Virgil Musta, admite că medicamentul poate avea efecte benefice în lupta cu COVID-19.

Ivermectina a primit aviz pentru a fi folosită în studii clinice şi nu în protocolul de tratament pentru infecţia cu noul coronavirus.

„La sfârşitul anului trecut am primit două solicitări de răspuns la o adresă către Ministerul Sănătăţii, făcută de două entităţi diferite care întrebau dacă Ivermentina, medicament folosit în anumite studii clinice în Statele Unite, nu poate fi folosit şi în România. Răspunsul nostru a fost că Ivermectina de uz uman poate fi folosită, dar în studii clinice, nu să intre direct pe protocolul de infecţie SARS-Cov-2, protocolul terapeutic.

În momentul în care studiile clinice desfăşurate la ora actuală în Statele Unite şi nu numai, şi în Europa sunt studii clinice care se desfăşoară, aduc date evidente legate de eficienţa şi beneficiile acestui medicament, să adoptăm şi noi acea atitudine pe care OMS o recomandă”, a spus pentru Antena 3 Virgil Musta preşedintele Comisiei de Boli Infecţioase.

Adauga un comentariu