National

Monica Pop îl desființează pe Nelu Tătaru: ”E absolut incredibil!”

Publicat: 31 iul. 2020
monica pop

Monica Pop a răbufnit! Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală îl desființează pe Nelu Tătaru după ce acesta a făcut mai multe declarații cu privire la rata de eroare a testelor de coronavirus.

”Ceea ce a spus domnul ministru e absolut incredibil. Pai, dacă la niște laboratoare din Vest procentul de testări false e de 30%, cum adică la noi e de doar 3%? Pai da cine suntem noi din punctul ăsta de vedere față de alte țări civilizate care au comunicat clar. E enorm acest procent.

Nu ne-am confruntat acum cu problema asta. Este o problemă de la început. Producătorii de teste au spus că rata de eroare e de 30 – 40%. Atunci nu ar fi mai normal să îi testăm de două ori în loc să îi diagnosticăm cu un test? Ajungem să internăm oameni despre care nu știm sigur că sunt bolnavi și se îmbolnăvesc acolo”, a spus Monica Pop.

Medicul Monica Pop spune că testele pentru COVID-19 au un procent de eroare recunoscut.

”Procent de eroare recunoscut la teste! Şi nu semnificativ!

Atunci, dacă pentru externare e nevoie de două teste negative succesiv, pentru confirmare de ce nu ar trebui tot două teste, pozitive succesiv, la 24 de ore interval? Nu aşa ar fi corect?

Normal ar fi ca orice test pozitiv să fie repetat după 24 de ore. La acelaşi sau la alt laborator. Ar fi muuult mai corect şi muuult mai puţin costisitor. Şi s-ar elimina marea majoritate a erorilor! Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul să fie fals şi să fie internat de sănătos! Perfect pentru a se infecta în contact cu adevăraţii pacienţi!„, a scris medicul Monica Pop, miercuri, pe pagina de Facebook.

Comentarii
  • Stimata d-na dr. Mintea dlui Tataru se aliniaza la mintea dlui Orban. Nu are voie omul sa-si umileasca seful. Trebuie s-o tina langa, pentru ca asta e politica PNL-ului dictata de Iohannis. Trebuie ca toate ONG-urile, toate entitatile afectate sa deschida actiuni de dare in judecata impotriva tuturor ce au dus tara de rapa. Se fac ca nu vad si nu aud si stau geana numai dupa scaunele politice.

Adauga un comentariu