National

Monica Pop și-a manifestat revolta cu privire la protocolul de testare pentru SARS-CoV-2

Publicat: 29 iul. 2020
ALT=«Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din București»
Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din București

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din București, a vorbit despre testele pentru depistarea infecției cu coronavirus. Aceasta a afirmat că existp un procent de eroare recunoscut. Medicul și-a manifestat indignarea cu privire la faptul că, la internare este nevoie de un singur test pozitiv însă, la externare, trebuie două rezultate negative consecutive. Monica Pop consideră că, dacă s-ar efectua două teste și înainte de internare, s-ar evita infectarea unor falşi bolnavi în spital.

„PROCENT DE EROARE RECUNOSCUT LA TESTE! SI NU NESEMNIFICATIV!
ATUNCI, DACA PT EXTERNARE E NEVOIE de 2 TESTE NEGATIVE SUCCESIVE,, PENTRI CONFIRMARE DE CE NU AR TREBUI TOT 2 TESTE, POZITIVE SUCCESIVE, LA 24 de ore interval? NU ASA AR FI MAI CORECT NUMARUL (ZILNIC AL) POZITIVILOR??!!Ar mai fi fluctuatiile procentula atit de diferite de la o zi la alta? Adica raportul TESTATI- POZITIVI? CIND 5%, CIND 15%? Nu are cum sa fie corect!

Normal ar fi ca orice test pozitiv sa fie repetat dupa 24 de ore. La acelasi sau la alt laborator. Ar fi MUUULT MAI CORECT si MUUULT mai putin costisitor. Si s-ar elimina marea majoritate a erorilor!
Altfel e risc pentru orice pozitiv ca testul sa fie FALS si el sa fie internat sanatos! Perfect pt a se infecta in contact cu adevaratii pacienti!”, a declarat Monica Pop.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat faptul că, până astăzi, 29 iulie 2020, au decedat 2.269 de persoane din cauza infecției cu SARS-CoV-2. La secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt internați în prezent 377 de pacienți. Numărul a crescut cu 24 de persoane față de ieri.

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Monica Pop a răbufnit. Aceasta consideră că oamenii nu mai au încredere în autorități din cauza Executivului

Medicul Monica Pop a afirmat că, din cauza afirmațiilor în contradictoriu făcute de Executiv, oamenii nu mai au încredere în autorități. Monica Pop consideră că Sistemul de Sănătate va susține cu bine această pandemie de SARS-CoV-2.

”După părerea mea lucrul bun este că Sistemul de Sănătate va duce și sunt în măsură să spun asta. Chiar dacă sunt multe cazuri COVID Sistemul de Sănătate va duce, se va descurca, fără discuții. A spus și ceva care nu există. Și nu am cum să afirm așa ceva. Spune dânsul că va fi urmărit în izolare sau la spital dacă face tratament pacientul. Nu poți să obligi pe niciun om din lumea asta să ia un tratament dacă nu vrea. Omul trebuie convins și sunt -pentru- acest aspect. În starea de urgență oamenii au stat acasă. Oamenii au înțeles totuși că trebuie să stea acasă. Din cauza faptului că cei care conduc au spus lucruri contradictorii despre același subiect, oamenii au început să-și piardă credibilitatea.”, a spus Monica Pop.

 

Adauga un comentariu