Stiri si curiozitati

Monstrii din lacul Tarnita

Publicat: 10 ian. 2014
Se spune ca in lacul Tarnita, aflat la vest de municipiul Cluj-Napoca, exista lostrite care au peste trei metri lungime. In general, ele stau pitite pe fundul apei. Uneori, insa, cand apar intrusi care tulbura linistea undelor, cate una se ridica inspre suprafata, atacand inotatorii si chiar barcile. Lumea crede ca multe dintre cazurile de inec in care corpurile victimelor nu s-au mai gasit se datoreaza acestor pesti crescuti fara masura, povesteste istoricul Ovidiu Pecican pentru adevarul.ro.
Aratari incredibile 
„In urma cu un deceniu si jumatate, dupa ce un camion s-a rasturnat in lac, a fost adusa o echipa de scafandri pentru a recupera utilajul si trupul inert al soferului. Cand au iesit la mal, dupa prima scufundare, unii dintre ei erau albi ca varul si au refuzat sa mai coboare fara custi metalice de protectie. Ei sustineau ca pe fundul lacului ar fi vazut monstri incredibili“, continua Pecican, in cartea „Clujul in legende“. Cei mai sceptici au explicat stiintific ca umbrele din adanc creasera o iluzie optica. Altii au dat vina pe sticla de la casca echipamentului de scufundare, care supradimensiona imaginea reala. Cu toate acestea, nici ei nu au mai avut curajul sa coboare in adancuri. Adancimea maxima a lacului este de 70 de metri. 
Mai mult decat atat, povesteste istoricul, un cercetator german a sosit la Cluj chiar anul acesta, expert in piscicultura, care s-a scufundat de cateva ori in Tarnita pentru a efectua cercetari care sa completeze cunostintele agoniste in Marea Britanie, la Loch Ness, in vederea publicarii unui raport stiintific. 
Fleacuri? 
„«Toate acestea sunt legende urbane, fleacuri, va rog sa ma credeti», mi-a spus cercetatorul pasionat care se numeste Erich von Munchhausen. Adevarul este ca in lacul Tarnita exista o balena dintr-o specie descoperita chiar de mine, iar in burta ei cei disparuti o tin intr-un ospat necontenit“, incheie, amuzat, Pecican. Evident, acesta nu da crezare mitului. „Ce mi-e Loch Ness, ce mi-e Tarnita? Tocmai de aceea numim aceste lucruri «legend», pentru ca adevarul lor este crezut, nu demonstrat“, precizeaza istoricul. 


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit