Eveniment-Social

Monumentul victimelor comunismului, inaugurat la Iasi

Publicat: 03 nov. 2010
1

Primarul Gheorghe Nichita va inaugura pe data de 12 noiembrie, ora 11.00, monumentul inchinat victimelor regimului comunist. Proiectul a fost implementat in urma solicitarii facute de Asociatia Fostilor Detinuti Politici.

Lucrarea a costat 526 mii lei, fiind realizata de artistul Vasile Leondar, sub atenta coordonare a criticului de arta Valentin Ciuca. Monumentul este amplasat langa Muzeul Unirii, în locul numit Mitocul Maicii Domnului, vizavi de Statuia Independentei. Monumentul este realizat din bronz si are o inaltime de sase metri. Prezinta ipostazele a trei persoane ale caror fete nu se pot distinge, una dintre ele stand in genunchi, iar celelalte doua, in picioare, cu mainile ridicate si incrucisate. Totodata, pe monument vor aparea numele victimelor comunismului din Iasi.

In acest an primaria a inaugurat statuia care-l intruchipeaza pe fostul domnitor al Moldovei, Alexandru cel Bun. Statuia a fost amplasata in Piata Voievozilor din Alexandru cel Bun. Statuia are 3,5 m inaltime, iar soclul, 1,5 m.

Adauga un comentariu