International

Mormântul Ivanei Trump amplasat strategic pe terenul de golf din New Jersey. Scopul? Sustragerea de la plata unor taxe

Publicat: 01 aug. 2022
mormântul Ivanei Trump aflat pe un teren de golf
În cadrul codului fiscal din statul New Jersey, orice teren care este dedicat cimitirului este scutit de toate taxele, ratele și evaluările

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a plasat mormântul Ivanei Trump lângă prima gaură a clubului național de golf Trump din New Jersey. Faptul interesant din acest gest al milionarului este ca, potrivit codului fiscal din New Jersey, terenul care este dedicat unui cimitir este scutit de toate taxele, ratele și evaluările.

Sursele media menţionează cum conform codului, mormântul fostei soții a lui Trump ar putea avea implicații fiscale pentru afacerea sa de golf.

Mormântul Ivanei Trump amplasat strategic pe terenul de golf din New Jersey

Locația mormântului Ivanei Trump, lângă prima gaură a terenului de golf de la Trump Naţional Golf Club din New Jersey, este una strategică, de vreme ce poate avea implicații fiscale pentru afacerea deținută de fostul președinte.

Fosta soție a fostului președinte Donald Trump, Ivana Trump, este prima persoană despre care se știe că a fost înmormântată pe terenul de golf deținut de milionar.

Amintim faptul că în cadrul codului fiscal din statul New Jersey, orice teren care este dedicat cimitirului este scutit de toate taxele, ratele și evaluările. Aşadar, companiile de cimitir sunt scutite în mod special de la plata oricăror taxe imobiliare, rate și evaluări sau impozite pe proprietatea personală pe terenurile lor, precum și impozite pe afaceri, impozite pe vânzări, impozite pe venit și impozite pe moștenire.

Este bine ştiut că Donald Trump a plănuit de cel puțin un deceniu să construiască un cimitir pe terenul respectiv, în special după ce în anul 2012 a avut intenția de a construii un mausoleu pentru familia sa. Ulterior, milionarul și-a modificat propunerea pentru a construi pe proprietatea respectivă un cimitir cu peste 1.000 de morminte. Apoi s-a răzgândit din nou, plănuind să creeze un „cimitir privat de familie cu 10 parcele” în aceeași locație, scria The Washington Post în 2017. Aşadar, Trump a modificat din nou propunerea pentru a include un cimitir cu 284 de parcele, care ar avea morminte disponibile pentru vânzare.

Decesul subit al Ivanei Trump

Reamintim faptul că Ivana Maria Zelnickova, un fost model născut în Cehoslovacia acum 73 de ani, a murit pe 14 iulie. Trupul său fără viaţă a fost găsit întins pe scările apartamentului în care locuia în Manhattan, pe strada 64, chiar vizavi de Central Park. Un purtător de cuvânt al poliției a afirmat joi, 28 iulie, că Ivana Trump a fost găsită moartă pe scări în apartamentul ei și că nu există suspiciuni de crimă sau violență comisă.

De asemenea, din autopsie reies cauzele care au dus la deces: prima soţie a fostului preşedinte al Statelor Unite a suferit răni suferite în urma căderii pe scări, a relatat ABC, citând surse din rândul cadrelor medicale care au efectuat analizele dispuse de procuror.

Femeia luase cina mai devreme, într-un restaurant italian unde era clientă obişnuită. La început, cauza morţii a fost pusă pe seama unui stop cardiac sau a unei boli, deşi angajaţii restaurantului în care aceasta mâncase au relatat că în acea seară a apărut la fel de sănătoasă ca întotdeauna.

Totodată, un prieten al femeii dezvăluise pentru New York Post că Ivana acuzase recent probleme de mers:

„Mi-a spus că are dureri în picioare şi nici măcar nu a putut să iasă”. Când a fost sfătuită să meargă la medic, a răspuns: „Nu, urăsc să merg la doctor. Mă îmbolnăvesc mai mult când merg acolo”.

Acum însă, presa americană speculează motivul pentru care mormântul Ivanei Trump este  amplasat pe terenul de golf din New Jersey.
Adauga un comentariu