International

Moscova vehiculeaza o posibila cauza a sinuciderii lui Berezovski

Publicat: 23 mart. 2013
1

Miliardarul rus Boris Berezovski, decedat sambata in exil in Marea Britanie, „i-a cerut iertare” presedintelui Vladimir Putin si voia sa se intoarca in Rusia, cu putin timp inainte de moartea sa, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru televiziunea rusa Vesti 24.

„Cu ceva timp in urma, poate doua luni, Berezovski i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin, pe care a scris-o personal, in care a recunoscut ca a comis multe greseli si i-a cerut iertare lui Putin”, a declarat Peskov, relateaza AFP.

Boris Berezovski, fosta eminenta gri a Kremlinului, care a cazut in dizgratie odata cu preluarea puterii de catre Putin si care traia in exil la Londra din 2000, i-a cerut presedintelui rus ajutorul pentru a veni in Rusia, potrivit aceleiasi surse.

Miliardarul rus Boris Berezovski a murit sambata la Londra la varsta de 67 de ani, in locuinta sa din Surrey, in sudul Angliei, a anuntat purtatorul de cuvant al acestuia Tim Bell, afirmand ca a aflat vestea de la avocatul oligarhului, relateaza AFP.

„Da, a murit. Mi-a confirmat avocatul lui in aceasta dupa-amiaza”, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al lui Boris Berezovski.

Potrivit presei britanice, intre care BBC, omul de afaceri ar fi fost gasit mort sambata dimineata in locuinta sa din Surrey.

Fosta eminenta gri a Kremlinului in timpul lui Boris Eltin, cazut in disgratie odata cu preluarea puterii de catre Vladimir Putin, Berezovski a obtinut statutul de refugiat politic in Marea Britanie in 2003.

Moscova a cerut Londrei in mai multe randuri, dar fara succes, extradarea acestui om de afaceri controversat, inculpat in Rusia pentru ca a facut apel la o lovitura de stat.

El era vizat de numeroase anchete in Rusia, ultima datand din mai, dupa ce le-a propus o recompensa celor care „il aresta pe periculosul criminal Putin”.

Adauga un comentariu