International

Mossad-ul recruteaza spioni – Vezi ce conditii trebuie indeplinite pentru a fi acceptat

Publicat: 18 apr. 2013

Serviciul de spionaj al Israelului, Mossad, a lansat pe pagina sa de internet si pe retelele de socializare o campanie pentru a recruta viitori agenti ‘curajosi si inteligenti’ atat barbati cat si si femei, relateaza joi agentia EFE, citand cotidianul Yediot Aharonot.

Campania, intitulata „Cu astfel de dusmani avem nevoie de prieteni„, promoveaza circa 60 de posturi pentru cei care vor avea de indeplinit misiuni in exterior dar si pentru cei care vor lucra in structurile din Israel.

„Daca esti valoros, inteligent si descurcaret, vei putea sa-ti indeplinesti visul unei misiuni nationale si personale”, se mentioneaza in anuntul Mossad-ului, care cauta persoane cu abilitati de lider si care au „capacitatea de a convinge si seduce oamenii”, dupa cum scrie cotidianul israelian.

Acesta publicatie subliniaza ca pentru cei care sunt „creativi, carora le plac riscurile, aspira la aventuri periculoase in exterior si nu au probleme cu un stil de viata dinamic si fara rutina” oferta serviciilor secrete este „o oportunitate pentru reorientarea profesionala”.

Profilul celor care pot lucra pentru spionajul israelian este foarte variat, punandu-se accentul pe experienta in unitatile serviciilor secrete militare si pe stapanirea mai multor limbi straine, mai ales araba si farsi. Dar exista posturi si pentru profesorii de limbi straine, experti in tehnologie, chimisti, designeri, avocati sau psihologi.

Aceasta campanie de recrutare de agenti incepe la cateva luni dupa izbucnirea scandalul „Prizonierului X”, un australian in varsta de 34 de ani presupus spion al Mossad-ului, dar care ar fi tradat acest serviciu, motiv pentru care a fost incarcerat intr-o inchisoare din Israel, unde s-a sinucis la sfarsitul anului 2010.

Sursa: Agerpresloading...

Comentarii
Adauga un comentariu