Local

Mostenire misterioasa

Publicat: 21 ian. 2000

•O ieseanca mulatra sustine ca este mostenitoarea a 440.000 FF •Ea ar urma sa-i primeasca dupa implinirea varstei de 18 ani, dar trebuie sa mearga in Gabon pentru a incasa banii •Se pare ca aceasta mostenire nu este decat o cacialma

Linda Makoutou are 17 ani si sustine ca este mostenitoarea a 440.000 franci francezi (FF), aproximativ 1,3 miliarde de lei. Ea ar urma sa intre in posesia fabuloasei sume dupa majorat. Fata, care implineste 18 ani in luna decembrie, este rezultatul unei legaturi intre un cetatean din Gabon, care a studiat medicina la Iasi si o romanca. „Cand aveam sase ani, tata a fost nevoit sa plece in tara sa. Desi a vrut sa se casatoreasca cu mama si sa ne ia in Gabon, acest lucru nu a fost posibil pentru ca regimul ceausist interzicea o astfel de casatorie. Dar chiar daca a plecat, nu ne-a uitat, a tinut legatura cu noi si ne-a trimis bani. La aproape trei ani dupa ce a plecat din tara, am primit o telegrama din Gabon prin care eram anuntati ca tata a murit intr-un accident de avion. Dupa asta nu am mai primit nici o veste pana acum trei ani. De mama nu mai stiam nimic de aproape un an si stateam la bunici. Eram la sora mea vitrega, care este casatorita aici in Iasi, cand a venit o avocata de la Bucuresti si m-a pus sa dau fel de fel de declaratii, apoi mi-a spus ca tata mi-a lasat mostenire 440.000 FF. Banii pot sa-i primesc dupa ce implinesc 18 ani, dar trebuie sa merg in Gabon pentru a putea intra in posesia lor si nu am aceasta posibilitate”, ne-a declarat Linda. Imediat dupa ce s-a aflat aceasta stire de senzatie, colegii Lindei au inceput sa fie invidiosi, unii se purtau mai bine cu ea pentru a-i „intra sub piele” in speranta unor favoruri ulterioare.

„Am fost si amenintata o data, cand veneam de la scoala. Aveam ore dupa amiaza si cand am plecat intr-o seara de la scoala, am fost urmarita de niste indivizi necunoscuti care m-au amenintat dar am scapat teafara. Cu timpul, lumea a uitat si toate au intrat in fagasul normal”, a spus tanara. Linda a precizat ca daca cineva o va ajuta sa ajunga si sa-si incaseze mostenirea, isi va ajuta bunicii si fratele care trebuie sa plece in luna februarie in armata, dar in nici un caz nu-i va da nimic mamei care si-a amintit de ea numai cand a auzit de bani.

Se pare ca a fost vorba de o cacialma

„Imediat dupa aparitia stirii, s-a intors acasa si mama, pe care nu o vazusem de opt ani. In acea perioada, am primit de la un unchi din Gabon echivalentul a vreo sase milioane de lei, bani cu care ar fi trebuit sa-mi iau bilet de avion pentru a merge acolo. Mama, care atunci avea un magazin mic, undeva la tara, mi-a spus sa-i dau ei banii sa-i investeasca intr-o afacere. Din pacate, in scurt timp a dat faliment si nu am mai putut pleca. Apoi, la putin timp, mama a disparut, fara sa mai stiu nimic de ea. Am auzit ca este pe undeva prin Iasi si isi traieste viata, dar nu stiu nimic sigur”, a povestit amarata si cu ochii in lacrimi, Linda. Nu stim motivele pentru care fata ne-a spus ca locuieste la bunicii ei.

In realitate, ea a stat o buna perioada de timp la Centrul de Plasament Bucium. De la directorul acestei institutii am aflat ca nu se stie cu exactitate daca aceasta poveste este adevarata. Se pare ca stirea despre mostenire nu se confirma, ea fiind iscata de mama fetei, in speranta obtinerii unui apartament si a banilor pentru a pleca in Gabon cu fata. Atunci a fost o ancheta a politiei care s-a finalizat fara a se putea afirma ca mostenirea exista cu adevarat. Fata a fost dezinstitutionalizata atunci, mama sa incercand sa obtina si o locuinta de la autoritati; a fost un intreg scandal. Dupa toata aceasta tevatura, fata a fost din nou internata la Bucium.

Nimeni nu stie cu exactitate daca acei bani au existat cu adevarat, daca ei au ajuns in alta parte sau daca totul a fost o cacialma. Cert este ca fata asteapta cu nerabdare sa implineasca 18 ani si spera ca cineva sa o ajute sa ajunga in Gabon pentru a-si incasa mostenirea despre care este convinsa ca exista.loading...

Adauga un comentariu