Actualitate

MOTIVARE! Procesul fostului puscarias Relu Fenechiu cu Fiscul se reia la prima instanta! Care sunt concluziile judecatorilor!

Publicat: 04 oct. 2019
1

@ Judecatorii din cadrul Tribunalului Iasi au admis apelul formulat de Fisc in procesul initiat de fostul detinut Relu Fenechiu @ Astfel, dosarul in care era contestata executarea silita se intoarce la prima instanta

Procesul fostului detinut Relu Fenechiu cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) – Serviciul Teritorial Iasi se va relua la fond, dupa o decizie luata recent de Tribunalul Judetean. La prima instanta, magistratii admisesera in parte cererea fostului lider liberal, care contesta executarea silita inceputa de autoritati in cazul sau, dispunand anularea unor acte de executare silita întocmite de Fisc, respectiv somatia si procesul-verbal de sechestru pentru bunuri mobile din 12 iulie 2017.

Vezi si: EXCLUSIV! Spovedania puscariasului Relu Fenechiu dupa eliberare! Avem cartea scrisa de el! A devenit profesor pentru infractorii din Romania

Pe de alta parte, prima instanta a respins cererea formulata de Fenechiu privind desfiintarea încheierii de încuviintare a executarii silite, ca neîntemeiata.

Acum, judecatorii de la Tribunal au facut publica si motivarea care a stat la baza sentintei pe care au emis-o. Conform acestora, ANAF a solicitat admiterea exceptiei nulitatii sentintei apelate, având în vedere ca instanta de fond nu a respectat dispozitiile legale, mai exact a luat o decizie fara a lua in calcul exceptia lipsei calitatii procesuale a Serviciului Executari Silite Iasi.

Vezi si: Culmea nesimtirii! Dati un leu pentru un puscarias? Relu Fenechiu si-a trecut averea pe apropiati si acum implora mila judecatorilor. Autoritatile dorm in papuci

"Intimata (ANAF – n.r.) a aratat ca hotarârea atacata este nelegala, sustinând în primul rând ca Directia Generala Executari Silite Cazuri Speciale si regionalele sale fac parte din aparatul central al ANAF si ca reprezentarea ANAF in fata instantelor si întocmirea actelor de procedura sunt atributii ce cad in sarcina Directiei Generale Juridice, structura fara personalitate juridica din cadrul institutiei. Cu privire la calitatea procesuala pasiva, intimata a mai aratat ca, în speta, calitate procesuala are ANAF, cu sediul in Bucuresti, nicidecum ANAF – Serviciul Executari Silite lasi, cum gresit a mentionat instanta de fond in hotarârea pronuntata. Titlul de creanta executoriu este Sentinta penala de pe 14 noiembrie 2016, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, definitiva prin neapelare la 29 noiembrie 2016, data de la care a devenit executoriu si ca suma de de 901.526,38 euro, în echivalent în lei, la data ramânerii definitive a hotarârii, reprezinta confiscare speciala – si nu contributii, asa cum eronat precizeaza instanta de fond – si nu a fost stabilita printr-o decizie de impunere, ci printr-o hotarâre definitiva pronuntata în materie penala", au subliniat magistratii ieseni.

Vezi si: Exclusiv! Este definitiv! Puscariasul Relu Fenechiu, ingenunchiat de Finantele iesene! Baronul liberal trebuie sa achite aproape un milion de euro la buget

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a deschis in ultimii ani mai multe procese la Judecatoria Iasi, prin care încearca stoparea executarilor silite începute împotriva sa. Astfel, Fenechiu a dat în judecata ANAF si le-a cerut judecatorilor ieseni sa admita contestatia la executare, a tuturor actelor de executare, dar si a procesului-verbal de sechestru pentru bunurile mobile de pe 12 iulie 2017.

Procesele deschise de fostul detinut vin dupa ce, in urma cu cativa ani, judecatorii l-au condamnat pe Fenechiu pentru trafic de în forma continuata si spalarea banilor. Pe lânga condamnarea la trei ani si zece luni de închisoare din acel dosar, instanta l-a obligat pe fostul liberal la plata unor despagubiri de 4.075.080 de lei. Ulterior, Fiscul a initiat executarea silita.

Comentarii
  • Mizeria asta de om trebuie sa returneze toti banii furati!!! Numai asa se vor mai linisti asemenea specimene. Il cunosc demult… totdeauna a trait din furtisaguri, niciodata nu a prestat o munca cinstita.

Adauga un comentariu