Magazin

Motivele pentru care barbatii si femeile au aventuri de-o noapte

Publicat: 23 iul. 2013
1

Cum se explica popularitatea aventurilor de o noapte? Cercetatorii au descoperit raspunsul si nu mica le-a fost mirarea sa afle ce ii determina pe barbati si femei deopotriva sa lase garda jos si sa faca pereche intre asternuturi cu persoane la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Printre elementele care aprind scanteia se numara culoarea hainelor sau modul in care se ating mainile partenerilor.

1. FRICA De departe cel mai neobisnuit factor al atractiei sexuale este frica. Conform teorie emotiei in doi pasi, lansata in 1962, numita si Teoria Interpretativa a Excitarii, in momentele de spaima, creierul nu sta sa analizeze sentimentele, ci crede ca palpitatiile inimii sunt date de fiorii dragostei. Intr-un studiu realizat de Donald G. Dutton si Arthur P. Aron, doua grupuri de barbati au fost abordati de o femeie-cercetator extrem de sexi pe doua poduri diferite, unul relativ aproape de pamant, celalalt extrem de inalt. Cei din al doilea grup nu doar ca s-au oprit mai des, dar au si sunat-o a doua zi. Mai in gluma, mai in serios, oamenii de stiinta au descoperit ca si femeile sunt atrase sexual de un barbat daca la prima intalnire vad impreuna un film de groaza.

2. CULOAREA ROSIE este de asemenea un puternic stimulent sexual. Un studiu publicat in 2008 de Universitatea din Rochester a demonstrat negru pe alb ca barbatii sunt mai atrasi de femeile care poarta rosu. Cercetatorii au descoperit ca participantii care au urmarit o serie de poze cu aceleasi femei, dar imbracate in culori diferite, le-au placut mai mult si le-au vazut mai frumoase atunci cand au aparut cu o rochie sau un sacou rosu. Pe de alta parte, femeile sunt ademenite de barbatii in rosu din cu totul alte motive. Acestea simt ca persoana din fata lor inspira putere si, inclusiv, va fi un sot care va castiga mai multi bani.

3. ATINGERILE din intamplare sunt si ele importante in decizia de a face dragoste cu cineva. Astfel, femeile care sunt atinse usor pe umar, sunt de doua ori mai predispuse in a da numarul de telefon unui strain, considerand asta un gest de curaj.

Psihologii Universitatii G. d’Annunzio din Italia au mers chiar mai departe si au venit cu ipoteza ca soaptele de amor spuse la urechea dreapta au mai mult succes, pentru ca sunt analizate in emisfera stanga a creierului, responsabila cu emotiile pozitive.
sursa: doctorulzilei.ro

Adauga un comentariu